Οδηγίες
0/0 βήμα(τα)- Εαν ο κρεωπόλης δεν μας έχει βγάλει τα σκληρά κομμάτια λίπους τα αφαιρούμε εμείς
- Αλείφουμε με λίγο λάδι το κρέας και ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι και προσπαθούμε να το κολλήσουμε καλά στην επιφάνεια του κρέατος
- Προετοιμάζουμε το μπάρμπεκιου για έμμεσο μαγείρεμα σε πολύ χαμηλή φωτιά (min 110 ° C – 130° C max).
- Προσθέστε τα μισά κομμάτια ξύλου στο μπάρμπεκιου. Όταν εμφανιστεί καπνός, ψεκάστε το στήθος και στις δύο πλευρές με νερό για να έχει η επιφάνεια υγρασία και τοποθετήστε το στήθος, με την πλευρά του λίπους προς τα κάτω, στην σχάρα, κλείστε το καπάκι.
- Μετά την πρώτη ώρα, προσθέστε τα υπόλοιπα κομμάτια ξύλου στο μπάρμπεκιου και ψεκάστε λίγο το κρέας.
- Συνεχίζουμε το μαγείρεμα με κλειστό καπάκι και σταθερή θερμοκρασία μέχρι το κρέας μας να φτάσει τους 70 ° C
- Στη συνέχεια το τυλίγουμε με λαδόχαρτο και έπειτα με αλουμινόχαρτο και ψεκάζουμε καλά το κρέας προτού κλείσουμε κάλα το κρέας στο “περιτύλιγμα” του
- Τοποθετούμε το κρέας τυλιγμένο και πάλι στο μπάρμπεκιου και μαγειρεύουμε μέχρι να φτάσει το κρέας τους 95° C
- Τέλος αφαιρούμε το κρέας απο το καπνιστήριο χωρίς να το ξετυλίξουμε και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1-2 ώρες (ιδανικά μέσα στον κλειστό μας φούρνο)
- Ξετυλίξτε το στήθος και τοποθετήστε το σε ένα ξύλο κοπής, προσέχοντας να κρατήσετε τους πολύτιμους χυμούς κρέατος.
- Ζεσταίνουμε σάλτσα μπάρμπεκιου σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά. Κόβουμε το κρέας μας σε λεπτές φέτες και σερβίρουμε με όση σάλτσα θέλουμε. Εάν θέλετε, προσθέστε τους χυμούς του κρέατος στη σάλτσα.
Χρειαζόμαστε απαραίτητα:
- Θερμόμετρο να είναι μόνημα στο κρέας (ενσύρματο ή ασύρματο)
- Ενα μπουκάλι με ψεκαστήρι γεμισμένο με νερό ή μπύρα (ή 50-50)
- Ξύλο για το κάπνισμα, καρυδιά ή ελιά
- Αλουμινόχαρτο
- Λαδόχαρτο
Πρόταση Σερβιρίσματος:
- Σερβίρετε σε ζεστά ψωμάκια μπέργκερ με μια σαλάτα coleslaw και καλή σας απόλαυση!
Πρόσφατα σχόλια