Το μαγείρεμα του χοιρινού σε σιγανή φωτιά για αρκετή ώρα μέσα σε γάλα είναι μία παραδοσιακή ιταλική τεχνική που αφήνει το κρέας τρυφερό και ζουμερό. Επίσης στο τέλος με το γάλα και τους χυμούς του κρέατος φτιάχνουμε μία υπέροχη κρεμώδη σάλτσα.

Οδηγίες

0/0 βήμα(τα)
  1. Αλατοπιπερώνουμε το χοιρινό ενώ ταυτόχρονα ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι.
  2. Αφού ζεσταθεί το λάδι σοτάρουμε το χοιρινό από όλες τις πλευρές ώσπου να πάρει λίγο χρώμα
  3. Σε μία κατσαρόλα όπου χωράει το κρέας άνετα ρίχνουμε το σκόρδο, το φασκόμηλο και το κρέας. Στη συνέχεια ρίχνουμε από πάνω το γάλα σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε πολύ σιγανή φωτιά για 2 περίπου ώρες ή ώσπου να μαλακώσει το κρέας. (Στην περίπτωση που το γάλα δεν καλύπτει το χοιρινό το γυρίζουμε μία με δύο φορές)
  4. Αφού το κρέας είναι έτοιμο το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και τα διατηρούμε κάπου ζεστό ενώ ταυτόχρονα δυναμώνουμε τη φωτιά ώστε να πάρει μία βράση το υγρό στο οποίο ψήθηκε το κρέας και να μειωθεί η ποσότητα και να συμπυκνωθεί.
  5. Τέλος σερβίρουμε το κρέας μας, μαζί με τη σάλτσα την οποία έχουμε σουρώσει σε μία ψιλή σήτα.