Οδηγίες
0/0 βήμα(τα)- Σε ένα μπλέντερ θρυμματίζουμε τα μπισκότα
- Προσθέτουμε το βούτυρο (θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου) και χτυπάμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε μια μεγάλη κουταλιά νουτέλα και χτυπάμε ξανά το μείγμα
- Στρώνουμε το μείγμα μπισκότου με ένα κουτάλι σε ένα ταψάκι με αποσπώμενο πάτο ή σε μια ταρτιέρα
- Στη συνέχεια, χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα μέχρι να αφρατέψει
- Προσθέτουμε τη νουτέλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί
- Ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη
- Την κρέμα γάλακτος, και χτυπάμε για ένα λεπτό ακόμα
- Απλώνουμε το μείγμα πάνω στη βάση του μπισκότου και με ένα κουτάλι το στρώνουμε, μέχρι να σκεπάσει ομοιόμορφα την επιφάνεια του μπισκότου
- Σκεπάζουμε τη φόρμα με ένα αλουμινόχαρτο και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες
- Τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρουμε φτιάχνουμε την τελική επικάλυψη
- Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει μία βράση και παράλληλα σε ένα μπολ ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα. Μόλις είναι έτοιμη να κοχλάσει η κρέμα γάλακτος την αφαιρούμε από την εστία
- Όπως είναι ζεστή, την αδειάζουμε πάνω στη σοκολάτα και ανακατεύουμε
- Προσθέτουμε ένα κουταλάκι βούτυρο και ανακατεύουμε ξανά
- Αδειάζουμε πάνω στο προηγούμενο μείγμα, σκεπάζουμε ξανά με αλουμινόχαρτο και ξαναβάζουμε στο ψυγείο μέχρι το cheesecake να παγώσει καλά
Πρόσφατα σχόλια