Καλής ποιότητας μέρη από ψητό κοτόπουλο ή κρέας προσδίδουν στη σάλτσα με το εκλεκτό λίπος και τους χυμούς τους γεύση και άρωμα.
Οδηγίες
0/0 βήμα(τα)- Γέρνετε το ταψί και αφαιρείτε το λίπος από την επιφάνεια με κουτάλα ώσπου να μείνουν στο ταψί οι χυμοί του κρέατος και μία λεπτή στρώση λίπους.
- Πασπαλίζετε με αλεύρι το ταψί και ανακατεύετε με ξύλινο κουτάλι σε μέτρια φωτιά ξύνοντας όλα τα υπολείμματα κυρίως από τις άκρες του ταψιού.
- Ρίχνετε σταδιακά το υγρό στο ταψί ανακατεύοντας καλά ώσπου η σάλτσα να πήξει και να γίνει γυαλιστερή. Την αφήνετε να κοχλάσει και δοκιμάζεται για αλατοπίπερο.
Tips: Για σάλτσα ψητού από αρνί ή κυνήγι, μία γεμάτη κουταλιά ζελέ από κόκκινα φραγκοστάφυλα προσδίδει στη σάλτσα ανεπαίσθητη γλυκύτητα. Για το χοιρινό δοκιμάστε ζελέ Μήλου ή μηλίτη αντί για ζωμό. Για να δώσετε αψάδα σε μία πλούσια σε λίπος σάλτσα προσθέστε μία ιδέα χυμό λεμονιού. 1 κουταλάκι μουστάρδα είναι καλή προσθήκη στη σάλτσα ψητού.
Για περισσότερες βασικές συνταγές δείτε εδώ
Πρόσφατα σχόλια