Οδηγίες

0/0 βήμα(τα)
  1. Σε ένα μέτριο μπολ αναμείξτε τη μαγιά και τη ζάχαρη με το νερό (θερμοκρασία δωματίου). Ανακατέψτε μία φορά και αφήστε το μείγμα σε ηρεμία για 2-3 λεπτά.
  2. Προσθέστε το  αλεύρι και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά.
  3. Μεταφέρετε σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και ζυμώστε μέχρι να μαλακώσει, περίπου για 4-6 λεπτά.
  4. Πλάστε μια μεγάλη μπάλα και τοποθετήστε τη σε ένα  μπολ. Καλύψτε το μπολ με μια πετσέτα κουζίνας και αφήστε το σε ένα ζεστό μέρος μέχρι η ζύμη να διπλασιαστεί σε μέγεθος, περίπου για 1-1½ ώρα.
  5. Μοιράζουμε τη ζύμη σε 5 κομμάτια και πλάθουμε μπαλάκια με την κάθε ζύμη. Ανοίγουμε με τον πλάστη τα μπαλάκια ελαφρά σε μικρές οβάλ “λαγάνες”.
  6. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε, μέχρι να δέσουν, το γκούντα, το τυρί κρέμα και το πιπέρι.
  7. Μοιράζουμε το τυρί και το μπέικον, σε κάθε ζυμάρι, και απλώνουμε να πάει παντού.
  8. Φτιάχνουμε τα πεϊνιρλί σαν “βαρκούλες”, σηκώνοντας τα πλάγια του ζυμαριού και διπλώνοντάς τα προς τα μέσα και τέλος στην μέση κάνουμε μια “γούβα” και τοποθετούμε ένα αυγό.
  9. Τοποθετούμε σε δύο ταψάκια λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με λίγο αλευράκι.
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά στους 200-210º C στον αέρα.

Tips:

1) Μπορεί να χρειαστεί λιγο παραπάνω αλεύρι ανάλογα το είδος

2) Στο μισό του χρόνου τα αλλάζουμε μεταξύ τους θέση.

3)Σερβίρουμε αλείφοντας τα πλαϊνά της ζύμης με λιωμένο βούτυρο και προσθέτουμε αν θέλουμε λίγη φρέσκια ρίγανη.

Για συνταγές με ζύμη (πίτσες κτλ.) πατήστε εδώ