Για 3 μπιφτεκόπιτες η συνταγή μας είναι:
Οδηγίες
0/0 βήμα(τα)- Σε ένα μέτριο μπολ αναμείξτε τη μαγιά και τη ζάχαρη με το νερό (θερμοκρασία δωματίου). Ανακατέψτε μία φορά και αφήστε το μείγμα σε ηρεμία για 2-3 λεπτά.
- Προσθέστε το αλεύρι, το αλάτι και την ρίγανη. Ανακατέψτε καλά.
- Μεταφέρετε σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και ζυμώστε μέχρι να μαλακώσει, περίπου για 4-6 λεπτά.
- Πλάστε μια μεγάλη μπάλα και τοποθετήστε τη σε ένα μπολ. Καλύψτε το μπολ με μια πετσέτα κουζίνας και αφήστε το σε ένα ζεστό μέρος μέχρι η ζύμη να διπλασιαστεί σε μέγεθος, περίπου για 1-1½ ώρα.
- Μοιράζουμε τη ζύμη σε 6 κομμάτια και πλάθουμε μπαλάκια με την κάθε ζύμη. Ανοίγουμε με τον πλάστη τα μπαλάκια ελαφρά σε μικρά στρογγυλά ζυμαράκια ελαφρώς πιο μεγάλα από τα μπιφτέκια μας
- Βάζουμε ένα ζυμαράκι κάτω, από πάνω μια φέτα τυρί λίγο σάλτσα, μετα προσθέτουμε ενα ολόκληρο μπιφτέκι, ξανά σάλτσα, τυρί και στο τέλος καλύπτουμε με ενα ζυμαράκι
- Ενώνουμε το κάτω με το πάνω ζυμαράκι (προαιρετικά πασπαλίζουμε με σουσάμι) και επαναλαμβάνουμε και για τα υπόλοιπα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά (έως να ροδίσει).
Tip: μπορεί να γίνει και με μπιφτέκι κοτόπουλο
Πρόσφατα σχόλια