Για 3 μπιφτεκόπιτες η συνταγή μας είναι:

Οδηγίες

0/0 βήμα(τα)
  1. Σε ένα μέτριο μπολ αναμείξτε τη μαγιά και τη ζάχαρη με το νερό (θερμοκρασία δωματίου). Ανακατέψτε μία φορά και αφήστε το μείγμα σε ηρεμία για 2-3 λεπτά.
  2. Προσθέστε το  αλεύρι, το αλάτι και την ρίγανη. Ανακατέψτε καλά.
  3. Μεταφέρετε σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και ζυμώστε μέχρι να μαλακώσει, περίπου για 4-6 λεπτά.
  4. Πλάστε μια μεγάλη μπάλα και τοποθετήστε τη σε ένα  μπολ. Καλύψτε το μπολ με μια πετσέτα κουζίνας και αφήστε το σε ένα ζεστό μέρος μέχρι η ζύμη να διπλασιαστεί σε μέγεθος, περίπου για 1-1½ ώρα.
  5. Μοιράζουμε τη ζύμη σε 6 κομμάτια και πλάθουμε μπαλάκια με την κάθε ζύμη. Ανοίγουμε με τον πλάστη τα μπαλάκια ελαφρά σε μικρά στρογγυλά ζυμαράκια ελαφρώς πιο μεγάλα από τα μπιφτέκια μας
  6. Βάζουμε ένα ζυμαράκι κάτω, από πάνω μια φέτα τυρί λίγο σάλτσα, μετα προσθέτουμε ενα ολόκληρο μπιφτέκι, ξανά σάλτσα, τυρί και στο τέλος καλύπτουμε με ενα ζυμαράκι
  7. Ενώνουμε το κάτω με το πάνω ζυμαράκι (προαιρετικά πασπαλίζουμε με σουσάμι) και επαναλαμβάνουμε και για τα υπόλοιπα.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά (έως να ροδίσει).

Tip: μπορεί να γίνει και με μπιφτέκι κοτόπουλο