Οδηγίες
0/0 βήμα(τα)- Πλένουμε το κρέας και το κόβουμε σε κομμάτια.
- Το τοποθετούμε σε κατσαρόλα και σκεπάζουμε με μπόλικο νερό. Όταν αρχίσει να βράζει, το ξαφρίζουμε όποτε είναι αναγκαίο.
- Βράζουμε για 60′, μέχρι να μαλακώσει.
- Πλένουμε, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά σε μικρά καρέ.
- Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε όλα τα λαχανικά για 2′, εκτός από την τομάτα και το σέλινο.
- Προσθέτουμε τον πελτέ και την τομάτα. Σουρώνουμε το ζωμό κρέατος και τον ρίχνουμε στα λαχανικά.
- Βράζουμε για 10′, ενώ παράλληλα ξεψαχνίζουμε το βρασμένο κρέας και το προσθέτουμε στη σούπα, σε μπουκιές ή ψιλοκομμένο.
- Προσθέτουμε τη μανέστρα και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10′.
- Αλατοπιπερώνουμε στο τέλος του βρασμού.
- Προσθέτουμε το σέλινο ψιλοκομμένο και στύβουμε το λεμόνι.
Tip για ιδιαίτερη γεύση
Λίγο ωμό ελαιόλαδο στο τελείωμα του βρασμού της σούπας, δίνει πυκνότητα στη σύσταση και πλούσιο άρωμα.
Πρόσφατα σχόλια