Οδηγίες

0/0 βήμα(τα)
  1. Πλένουμε το κρέας και το κόβουμε σε κομμάτια.
  2. Το τοποθετούμε σε κατσαρόλα και σκεπάζουμε με μπόλικο νερό. Όταν αρχίσει να βράζει, το ξαφρίζουμε όποτε είναι αναγκαίο.
  3. Βράζουμε για 60′, μέχρι να μαλακώσει.
  4. Πλένουμε, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά σε μικρά καρέ.
  5. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε όλα τα λαχανικά για 2′, εκτός από την τομάτα και το σέλινο.
  6. Προσθέτουμε τον πελτέ και την τομάτα. Σουρώνουμε το ζωμό κρέατος και τον ρίχνουμε στα λαχανικά.
  7. Βράζουμε για 10′, ενώ παράλληλα ξεψαχνίζουμε το βρασμένο κρέας και το προσθέτουμε στη σούπα, σε μπουκιές ή ψιλοκομμένο.
  8. Προσθέτουμε τη μανέστρα και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10′.
  9. Αλατοπιπερώνουμε στο τέλος του βρασμού.
  10. Προσθέτουμε το σέλινο ψιλοκομμένο και στύβουμε το λεμόνι.

Tip για ιδιαίτερη γεύση
Λίγο ωμό ελαιόλαδο στο τελείωμα του βρασμού της σούπας, δίνει πυκνότητα στη σύσταση και πλούσιο άρωμα.