Οδηγίες
0/0 βήμα(τα)- Ζυγίζουμε το κρέας και υπολογίστε τον χρόνο ψησίματος, 40 λεπτά για κάθε κιλό κρέας.
- Το βάζετε σε ταψί με την πλευρά του λίπους προς τα επάνω και το τρίβουμε με αλάτι και σκορδοπίπερο.
- Το ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 15 λεπτά και στην συνέχεια χαμηλώνουμε στους 180 βαθμούς και μαγειρεύουμε σύμφωνα με το χρόνο που υπολογίσαμε.
- Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τον χυλό για τις πουτίγκες αναμειγνύοντας σε μπωλ το αλεύρι μαζί με λίγο αλάτι και σπάμε τα αυγά στο κέντρο.
- Προσθέτουμε το μισό γάλα και σταδιακά χτυπώντας το μείγμα προσθέτουμε και το υπόλοιπο.
- Μεταφέρουμε το κρέας σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και το σκεπάζουμε.
- Δυναμώνουμε τον φούρνο μας στους 220 βαθμούς να προθερμανθεί.
- Ρίχνουμε λίγο λίπος ή λαρδί από το ταψί που ψήσαμε το κρέας στα φορμάκια και τα βάζουμε στο φούρνο να ζεσταθούν.
- Ρίχνουμε τον χυλό και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
- Για την σάλτσα ζεσταίνουμε τον ζωμό που έχει μείνει στο ταψί με το κρασί ξύνοντας καλά τα υπολείμματα , βάζετε να πάρει μια βράση και τοποθετούμε σε μια κανάτα για σερβίρισμα.
Για περισσότερες συνταγές δείτε εδώ!
Πρόσφατα σχόλια