Οδηγίες
0/0 βήμα(τα)- Σε ένα μέτριο μπολ αναμείξτε τη μαγιά και τη ζάχαρη με το νερό (θερμοκρασία δωματίου). Ανακατέψτε μία φορά και αφήστε το μείγμα σε ηρεμία για 2-3 λεπτά.
- Προσθέστε το αλεύρι και το 1κ.σ. αλάτι. Ανακατέψτε καλά.
- Μεταφέρετε σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και ζυμώστε μέχρι να μαλακώσει, περίπου για 4-6 λεπτά.
- Πλάστε μια μεγάλη μπάλα και τοποθετήστε τη σε ένα μπολ. Καλύψτε το μπολ με μια πετσέτα κουζίνας και αφήστε το σε ένα ζεστό μέρος μέχρι η ζύμη να διπλασιαστεί σε μέγεθος, περίπου για 1-1½ ώρα.
- Μοιράζουμε τη ζύμη σε 5+ κομμάτια και πλάθουμε μπαλάκια με την κάθε ζύμη. Ανοίγουμε με τον πλάστη τα μπαλάκια σε μικρές οβάλ “λαγάνες” ή και στρογγυλά (αρκετά λεπτό).
- Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια στο μούλτι σε κιμά.
- Βάζουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε το κιμά μανιταριών για 2-3 λεπτά.
- Πολτοποιούμε στο μούλτι τα ξερά κρεμμύδια, τη ντομάτα, τη πιπεριά με το σκόρδο και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με το κιμά.
- Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε τα μπαχαρικά, το πελτέ ντομάτας και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
- Κατεβάζουμε το τηγάνι από την εστία της κουζίνας, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε 1 -2 κουταλιές από τη σάλτσα μανιταριών (ίσα-ίσα να καλυφθεί η επιφάνεια της πίτας μας) και την απλώνουμε να πάει παντού.
- Ψήνουμε στο γκριλ στο μεσαίο ράφι του φούρνου μας για 3-4 λεπτά να ροδίσουν.
- Σερβίρουμε τα λαχματζούν με ψιλοκομμένο μαϊντανό και λεπτές φέτες κρεμμυδιού.
Πρόσφατα σχόλια