Οδηγίες
0/0 βήμα(τα)- Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον κόλιανδρο σε σπόρους, το κύμινο σε σπόρους, το σκόρδο και αφήνουμε τα υλικά να ζεσταθούν.
- Όταν αφρίσει το μείγμα αφαιρούμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
- Τις μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε το αρωματισμένο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150ο C στον αέρα.
- Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά το χταπόδι με νερό και το μεταφέρουμε στο μπολ με τις πατάτες.
- Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, πιπέρι, αλάτι, τις κόκκινες πιπεριές τσίλι αποξηραμένες ή και φρέσκιες, το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το ξύσμα από ένα λεμόνι, τον χυμό λεμόνι και το βαλσάμικο ξίδι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
- Μεταφέρουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε για 2 περίπου ώρες.
Πρόσφατα σχόλια