Οδηγίες

0/0 βήμα(τα)
  1. Σε ένα μπόλ προσθέτουμε το χλιαρό νερό μας με τη μαγιά και αφήνουμε για 3 λεπτά.
  2. Στη συνέχια προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και 1 κ.σ. λάδι και αναμυγνείουμε με το γάτζο του μίξερ για 4-5 λεπτά ή με ένα κουτάλι στην αρχή και στη συνέχεια με το χέρι (αλευρώνουμε τα χέρια μας), έως να έχουμε ενα ωραίο απαλό ζυμαράκι (κολλάει ελαφρώς ).
  3. Τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο μπόλ, το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε για 45 λεπτά (να διπλασιαστεί).
  4. Μετά το βάζουμε σε 1 μέτριο ταψάκι ή 2 μικρά και με τα δάχτυλά μας το απλώνουμε και κάνουμε σε όλη την επιφάνεια του βαθουλώματα.
  5. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι απο πάνω και πασπαλίζουμε το σκόρδο και τα μυρωδικά μαζι με τα ντοματίνια και τις ελιές. (Προαιρετικά και λίγο χοντρό αλάτι)
  6. Τα πιέζουμε τα υλικά μέσα στο ζυμάρι και μετά σκεπάζουμε το/α ταψάκι/α με μια πετσέτα για κόμα 45 λεπτά.
  7. Τώρα τα φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου για 15-20 λεπτά
  8. Τέλος αφού ξεφουρνίσουμε ραντίζουμε με λίγο ακόμα λάδι και είναι έτοιμο!

Tip: Μπορουμε να βάλουμε πραγματικά ότι θέλουμε απο μυρωδικά και toppings στην focaccia/φοκάτσια μας.