Οδηγίες
0/0 βήμα(τα)- Σε ένα μπόλ προσθέτουμε το χλιαρό νερό μας με τη μαγιά και αφήνουμε για 3 λεπτά.
- Στη συνέχια προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και 1 κ.σ. λάδι και αναμυγνείουμε με το γάτζο του μίξερ για 4-5 λεπτά ή με ένα κουτάλι στην αρχή και στη συνέχεια με το χέρι (αλευρώνουμε τα χέρια μας), έως να έχουμε ενα ωραίο απαλό ζυμαράκι (κολλάει ελαφρώς ).
- Τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο μπόλ, το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε για 45 λεπτά (να διπλασιαστεί).
- Μετά το βάζουμε σε 1 μέτριο ταψάκι ή 2 μικρά και με τα δάχτυλά μας το απλώνουμε και κάνουμε σε όλη την επιφάνεια του βαθουλώματα.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι απο πάνω και πασπαλίζουμε το σκόρδο και τα μυρωδικά μαζι με τα ντοματίνια και τις ελιές. (Προαιρετικά και λίγο χοντρό αλάτι)
- Τα πιέζουμε τα υλικά μέσα στο ζυμάρι και μετά σκεπάζουμε το/α ταψάκι/α με μια πετσέτα για κόμα 45 λεπτά.
- Τώρα τα φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου για 15-20 λεπτά
- Τέλος αφού ξεφουρνίσουμε ραντίζουμε με λίγο ακόμα λάδι και είναι έτοιμο!
Tip: Μπορουμε να βάλουμε πραγματικά ότι θέλουμε απο μυρωδικά και toppings στην focaccia/φοκάτσια μας.
Πρόσφατα σχόλια