Οδηγίες
0/0 βήμα(τα)- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Ξεπλένουμε καλά τις πατάτες μας.
- Σε ένα ταψί φούρνου ρίχνουμε χοντρό αλάτι μέχρι να καλύψει τον πάτο του.
- Προσθέτουμε μέσα τις πατάτες ολόκληρες. Ψήνουμε για 45 λεπτά με 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν. (Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα με το μέγεθος της πατάτας.)
- Όταν είναι έτοιμες, αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν για 20 λεπτά.
- Τρίβουμε τις πατάτες με τα χέρια μας να φύγει το επιπλέον αλάτι.
- Μεταφέρουμε σε ένα ξυλό κοπής και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες (Πρώτα τις κόβουμε στη μέση και μετά κάθε κομμάτι το κόβουμε σε 3 μικρότερα.) ή και ροδέλες.
- Βάζουμε σε ένα τηγάνι λάδι μέχρι να φτάσει τους 180 βαθμούς.
- Μόλις είναι έτοιμο, προσεχτικά τοποθετούμε τις πατάτες μέσα στο λάδι.
- Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και να γίνουν τραγανές.
- Σε ένα μπολ βάζουμε 2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα, την ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Με την τρυπητή κουτάλα (αράχνη) αφαιρούμε τις πατάτες και έτσι όπως είναι καυτές τις ρίχνουμε μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε.
- Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε ζεστές.
Πρόσφατα σχόλια