Οδηγίες

0/0 βήμα(τα)
  1. Καθαρίζετε το σπανάκι από τα κίτρινα φύλλα και το πλένετε 2-3 φορές σε άφθονο νερό.
  2. Το κόβετε στη μέση ή σε 3, αν είναι μακρυά τα φύλλα του.
  3. Βάζετε το κρεμμύδι με το λάδι να καβουρδιστεί ελαφρά.
  4. Ρίχνετε και το σπανάκι και το γυρίζετε μερικές φορές να μαραθεί κι αυτό.
  5. Προσθέτετε την πάστα λιωμένη σε 1 φλυτζάνι νερό, άλάτι, πιπέρι και 1 φλυτζάνι νερό ακόμη.
  6. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να βράζει το φαγητό σε μέτρια φωτιά επί 3 τέταρτα.
  7. Προσθέτετε τότε, αν χρειάζεται, 1 φλυτζάνι νερό ακόμη (το σπανάκι αφήνει νερό με το μαγείρευμα) και αφού πάρει βράση, ρίχνετε το ρύζι, που έχετε πλύνει μέσα σε τρυπητό κάτω από τη βρύση.
  8. Ανακατεύετε στην αρχή με πιρούνι, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να βράσει και το ρύζι.
  9. Κατεβάζετε από τη φωτιά, πριν ακόμη πιεί τελείως το ζουμί του, σκεπάζετε με μια καθαρή πετσέτα την κατσαρόλα και αφήνετε έτσι επί 10 λεπτά.
  10. Μετά ανακατεύετε το φαγητό και σερβίρετε.

Σημ.: Γίνεται και χωρίς ντομάτα. Τότε σερβίρετε με λεμόνι.