Προετοιμασία
Οδηγίες
0/0 βήμα(τα)- Κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες περίπου μισό εκατοστό πάχος
- Κόβουμε τα καρότα σε λεπτές ροδέλες ή τα τρίβουμε στον τρίφτη
- Ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο
- Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμύδι
Εκτέλεση
Οδηγίες
0/0 βήμα(τα)- Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα πράσα με το ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο για 3-4 λεπτά με 2-3 κ.σ. λάδι
- Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε έως να εξατμιστεί το μεγαλύτερο μέρος των υγρών
- Προσθέτουμε τον κύβο ζωμού, τα καρότα, το χυμό ντομάτας και περίπου 1 ποτήρι νερό
- Οταν αρχίζει να βράζει προσθέτουμε το ρύζι και ανακατευουμε συχνα εως να είναι έτοιμο.
- Πρίν να είναι έτοιμο (5 περίπου λεπτά) προσθέτουμε και το φρέσκο κρεμμυδάκι για άρωμα και γεύση
Tip: Μπορεί να χρειαστεί λίγο νερό παραπάνω κατα την διάρκεια του μαγειρέματος
Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε και χρωματιστες πιπεριές ψιλοκομμένες
Πρόσφατα σχόλια