H cacio e pepe είναι η πιο απλή μακαρονάδα που υπάρχει, ακόμα κι από την ναπολιτέν. Με τρία απλά υλικά είναι έτοιμη πραγματικά σε λίγα λεπτά!
Οδηγίες
0/0 βήμα(τα)- Βράζουμε τα ζυμαρικά μας στον ελάχιστο χρόνο που μας λένε οι οδηγίες του πακέτου ώστε να είναι αλ ντεντε.
- 2 λεπτά πριν να είναι τα ζυμαρικά μας έτοιμα σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε ελαφρώς το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και στην συνέχεια προσθέτουμε μια κουταλα νερό απο τα ζυμαρικά
- Όταν τα ζυμαρικά μας είναι πια έτοιμα (αλ ντεντε) τα παίρνουμε από την κατσαρόλα κατευθείαν με μια τσιμπίδα και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με το πιπέρι και προσθέτουμε και μια ακόμα κουτάλα με νερό απο τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
- Ταυτοχρόνως προσθέτουμε μια κουταλα νερό απο τα ζυμαρικά σε ενα μπόλ μαζί με το τριμμένο τυρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει το τυρί και να χυλώσει.
- Τέλος κλείνουμε την φωτιά και αναμειγνύουμε τον “χυλό” του τυριού στο τηγάνι με τα ζυμαρικα και ανακατεύουμε καλα να γίνει μια ωραία κρέμα. (αν είναι πολύ παχιά προσθέστε ακόμα λίγο νερό από την κατσαρόλα)
Tip: Η συνταγή δεν χρειάζεται λάδι ούτε βούτυρο, το τυρί μας δίνει ότι χρειαζόμαστε!
Πρόσφατα σχόλια