Έχετε πατάτες που αρχίζουν να βλασταίνουν. Δεν τις πετάμε αλλά τις ετοιμαζουμε για προτηγανισμένες πατάτες που θα έχουμε στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση.

Οδηγίες

0/0 βήμα(τα)
  1. Καθαρίζουμε τις πατάτες τις κόβουμε σε λωρίδες (ή όπως θέλουμε εμείς), τις βάζουμε σε νερό.
  2. Ξεπλένουμε και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα, με κρύο νερό να τις σκεπάζει, μόλις πάρει βράση το νερό, αφήνουμε για 5′ να βράσουν οι πατάτες τις αφαιρούμε τις πατάτες σε ένα σουρωτήρι και αφήνουμε να “στεγνώσουν”.
  3. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι λάδι. Μόλις κάψει προσθέτουμε τις πατάτες (λίγες λίγες κάθε φορά) και τηγανίζουμε για 5′.
  4. Βγάζουμε τις πατάτες και τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας και μόλις κρυώσουν τις χωρίζουμε σε μερίδες, τις βάζουμε σε σακουλάκια και τοποθετούμε στη κατάψυξη