Οδηγίες
0/0 βήμα(τα)- * Σε ένα κομμάτι τουλπάνι, δένουμε σε μπουκέτο 1 κλωνάρι θυμάρι, 1/2 κλωνάρι δεντρολίβανο, 1 κλωνάρι μαϊντανό, 1 δαφνόφυλλο, 3-4 κόκκους πιπέρι και 1 γαρύφαλλο.
- Αφήνουμε το μοσχάρι για 30′ σε θερμοκρασία δωματίου. Ταμπονάρουμε με χαρτί κουζίνας.
- Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε τα κομμάτια με αλεύρι.
- Σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά. Θωρακίζουμε κάθε πλευρά για περίπου 3’.
- Βγάζουμε το μοσχάρι και το διατηρούμε ζεστό.
- Στο ίδιο σκεύος προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά για 6-7, ανακατεύοντας τακτικά για να μαλακώσουν.
- Τρίβουμε τον πελτέ στη βάση της κατσαρόλας για Τ. Βάζουμε ξανά το κρέας στο σκεύος και σβήνουμε με κρασί.
- Ντεγκλασάρουμε και αφήνουμε να μειωθούν τα υγρά κατά το ήμισυ για περίπου 4′.
- Προσθέτουμε το μπουκέτο μυρωδικών και το ζωμό.
- Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 100′, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να χωριστεί από το κόκαλο.
- Γυρίζουμε τα κομμάτια ανά διαστήματα.
- Αλατοπιπερώνουμε προς το τέλος του βρασμού.
- Βάζουμε το κρέας σε πιατέλα και αφαιρούμε το ψαχνό από το κόκαλο σε ομοιόμορφα κομμάτια.
- Βράζουμε τη σάλτσα σε δυνατή φωτιά για 3′, για να πυκνώσει. Προσθέτουμε ένα κομμάτι βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Tip: ζητάμε κρέας από το κάτω μέρος που είναι μικρότερο σε διάμετρο.
Πρόσφατα σχόλια