Οδηγίες

0/0 βήμα(τα)
  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τα φορμάκια προσέχοντας να μην έχουν περίσσιο αλεύρι μέσα. Τοποθετήστε τα φορμάκια σε ένα ταψί.
  2. Σε μπεν-μαρί (Bain-Marie) λιώστε το βούτυρο με τη σοκολάτα.
  3. Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τους κρόκους των αυγών, τη ζάχαρη και το αλάτι με μεγάλη ταχύτητα μέχρι να “χυλωσουν” και να ασπρήσουν.
  4. Χτυπάμε τη σοκολάτα μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια την ρίχνουμε στο μείγμα με τα αυγά μαζί με το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  5. Ρίχνουμε το μείγμα μας στα φορμάκια και φουρνίζουμε για 12 λεπτά ή έως ότου οι πλευρές των κέικ να είναι σταθερές αλλά στο κέντρο μαλακά. Αφήστε τα κέικ να κρυώσουν για 1 λεπτό και στη συνέχεια κάθε φορμάκι το σκεπάζουμε με ένα πιάτο απο την ανάποδη μεριά (στο οποιο και θα σερβίρουμε) Αναποδογυρίστε προσεκτικά το καθένα, αφήστε το για 10 δευτερόλεπτα και μετά αφαιρέστε το φορμάκι. Σερβίρετε αμέσως. 

Tip: Το μείγμα μπορεί να μπεί στο ψυγείο για αρκετές ώρες. Απλά φέρτε το σε θερμοκρασία δωματίου πριν το ψήσιμο.

Ενώ αυτά τα κέικ στέκονται εύκολα μόνα τους, είναι κορυφαία όταν σερβίρονται με σαντιγί ή παγωτό βανίλια.