Οδηγίες

0/0 βήμα(τα)
  1. Εαν ο κρεωπόλης δεν μας έχει βγάλει τα σκληρά κομμάτια λίπους τα αφαιρούμε εμείς
  2. Αλείφουμε με λίγο λάδι το κρέας και ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι και προσπαθούμε να το κολλήσουμε καλά στην επιφάνεια του κρέατος
  3. Προετοιμάζουμε το μπάρμπεκιου για έμμεσο μαγείρεμα σε πολύ χαμηλή φωτιά (min 110 ° C – 130° C max).
  4. Προσθέστε τα μισά κομμάτια ξύλου στο μπάρμπεκιου. Όταν εμφανιστεί καπνός, ψεκάστε το στήθος και στις δύο πλευρές με νερό για να έχει η επιφάνεια υγρασία και τοποθετήστε το στήθος, με την πλευρά του λίπους προς τα κάτω, στην σχάρα, κλείστε το καπάκι.
  5. Μετά την πρώτη ώρα, προσθέστε τα υπόλοιπα κομμάτια ξύλου στο μπάρμπεκιου και ψεκάστε λίγο το κρέας.
  6. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα με κλειστό καπάκι και σταθερή θερμοκρασία μέχρι το κρέας μας να φτάσει τους 70 ° C
  7. Στη συνέχεια το τυλίγουμε με λαδόχαρτο και έπειτα με αλουμινόχαρτο και ψεκάζουμε καλά το κρέας προτού κλείσουμε κάλα το κρέας στο “περιτύλιγμα” του
  8. Τοποθετούμε το κρέας τυλιγμένο και πάλι στο μπάρμπεκιου και μαγειρεύουμε μέχρι να φτάσει το κρέας τους 95° C
  9. Τέλος αφαιρούμε το κρέας απο το καπνιστήριο χωρίς να το ξετυλίξουμε και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1-2 ώρες (ιδανικά μέσα στον κλειστό μας φούρνο)
  10. Ξετυλίξτε το στήθος και τοποθετήστε το σε ένα ξύλο κοπής, προσέχοντας να κρατήσετε τους πολύτιμους χυμούς κρέατος.
  11. Ζεσταίνουμε σάλτσα μπάρμπεκιου σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά. Κόβουμε το κρέας μας σε λεπτές φέτες και σερβίρουμε με όση σάλτσα θέλουμε. Εάν θέλετε, προσθέστε τους χυμούς του κρέατος στη σάλτσα.

Χρειαζόμαστε απαραίτητα:

  • Θερμόμετρο να είναι μόνημα στο κρέας (ενσύρματο ή ασύρματο)
  • Ενα μπουκάλι με ψεκαστήρι γεμισμένο με νερό ή μπύρα (ή 50-50)
  • Ξύλο για το κάπνισμα, καρυδιά ή ελιά
  • Αλουμινόχαρτο
  • Λαδόχαρτο

Πρόταση Σερβιρίσματος:

  • Σερβίρετε σε ζεστά  ψωμάκια μπέργκερ με μια σαλάτα coleslaw και καλή σας απόλαυση!