Οδηγίες

0/0 βήμα(τα)
  1. Αναπιάστε το προζύμι (200γρ.) με 200γρ. απο το κίτρινο αλεύρι και 125γρ. απο το νερό και αφήστε σε ζεστό μέρος 10-12 ώρες.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ (ή στο κάδο ενός μίξερ) ρίχνουμε τα άλευρα μας με το αλάτι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
  3. Στη συνέχεια κάνουμε μια γούβα στη μέση και προσθέτουμε το νερό και το προζύμι.
  4. Τώρα θα ξεκινήσουμε το ζύμωμα, εάν έχουμε μίξερ θα βάλουμε τον γάντζο και για 4-5 λεπτά στο σιγανό προς μέτριο και στη συνέχεια στο πιο δυνατό για άλλα 3-4 λεπτά. Εάν ζυμώσουμε στο χέρι θα πρέπει να ζυμώσουμε για περίπου 8-10 λεπτά.
  5. Βάζουμε σε βουτυρομένη ή λαδωμένη φόρμα και το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 2-3 ώρες.
  6. Αφού έχει φουσκώσει του κάνουμε γύρο γύρο τρύπες με μια οδοντογλυφίδα ή χαράζουμε και το φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 15 λεπτά και στη συνέχεια χαμηλώνουμε στους 180 για 20-30 (μέχρι να είναι έτοιμο).
  7. Όταν είναι έτοιμο το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε σε μια σχάρα να κρυώσει.