Οδηγίες
0/0 βήμα(τα)- Αναπιάστε το προζύμι (200γρ.) με 200γρ. απο το κίτρινο αλεύρι και 125γρ. απο το νερό και αφήστε σε ζεστό μέρος 10-12 ώρες.
- Σε ένα μεγάλο μπολ (ή στο κάδο ενός μίξερ) ρίχνουμε τα άλευρα μας με το αλάτι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
- Στη συνέχεια κάνουμε μια γούβα στη μέση και προσθέτουμε το νερό και το προζύμι.
- Τώρα θα ξεκινήσουμε το ζύμωμα, εάν έχουμε μίξερ θα βάλουμε τον γάντζο και για 4-5 λεπτά στο σιγανό προς μέτριο και στη συνέχεια στο πιο δυνατό για άλλα 3-4 λεπτά. Εάν ζυμώσουμε στο χέρι θα πρέπει να ζυμώσουμε για περίπου 8-10 λεπτά.
- Βάζουμε σε βουτυρομένη ή λαδωμένη φόρμα και το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 2-3 ώρες.
- Αφού έχει φουσκώσει του κάνουμε γύρο γύρο τρύπες με μια οδοντογλυφίδα ή χαράζουμε και το φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 15 λεπτά και στη συνέχεια χαμηλώνουμε στους 180 για 20-30 (μέχρι να είναι έτοιμο).
- Όταν είναι έτοιμο το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε σε μια σχάρα να κρυώσει.
Πρόσφατα σχόλια