Οδηγίες
0/0 βήμα(τα)- Καθαρίζετε το σπανάκι από τα κίτρινα φύλλα και το πλένετε 2-3 φορές σε άφθονο νερό.
- Το κόβετε στη μέση ή σε 3, αν είναι μακρυά τα φύλλα του.
- Βάζετε το κρεμμύδι με το λάδι να καβουρδιστεί ελαφρά.
- Ρίχνετε και το σπανάκι και το γυρίζετε μερικές φορές να μαραθεί κι αυτό.
- Προσθέτετε την πάστα λιωμένη σε 1 φλυτζάνι νερό, άλάτι, πιπέρι και 1 φλυτζάνι νερό ακόμη.
- Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να βράζει το φαγητό σε μέτρια φωτιά επί 3 τέταρτα.
- Προσθέτετε τότε, αν χρειάζεται, 1 φλυτζάνι νερό ακόμη (το σπανάκι αφήνει νερό με το μαγείρευμα) και αφού πάρει βράση, ρίχνετε το ρύζι, που έχετε πλύνει μέσα σε τρυπητό κάτω από τη βρύση.
- Ανακατεύετε στην αρχή με πιρούνι, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να βράσει και το ρύζι.
- Κατεβάζετε από τη φωτιά, πριν ακόμη πιεί τελείως το ζουμί του, σκεπάζετε με μια καθαρή πετσέτα την κατσαρόλα και αφήνετε έτσι επί 10 λεπτά.
- Μετά ανακατεύετε το φαγητό και σερβίρετε.
Σημ.: Γίνεται και χωρίς ντομάτα. Τότε σερβίρετε με λεμόνι.
Πρόσφατα σχόλια