Ενα παραδοσιακό πεντανόστιμο φαγητό με αρώματα ανατολίτικης κουζίνας και μια γεύση που θα θα μας θυμίσει μαμά και γιαγιά!

Για τα σουτζουκακια:

Οδηγίες

0/0 βήμα(τα)
  1. Βάζουμε σε μια λεκάνη τον κιμά το αυγό το τριμένο κρεμμύδι και 4-5 φέτες ψωμί που το έχουμε βάλει στο νερό και μετά το έχουμε στραγγίξει.
  2. Στη συνέχεια βάζουμε και το κίμινο την τριμένη τομάτα, την σόδα , αλάτι, πιπέρι και ζυμώνουμε.
  3. Αφήνουμε το μίγμα στο ψηγείο για περίπου μια ώρα και μετα τα πλάθουμε στο σχήμα που θέλουμε (προσοχή να μην εχουν πολυ μεγάλο μέγεθος και δεν ψηθούν καλά) .
  4. Συνεχίζουμε με το τηγάνισμα σαν να κάνουμε κεφτέδες (αλευρώνουμε)
  5. Αφού τηγανιστούν όλα βάζουμε σε ένα άλλο τηγάνη χυμό τομάτας αλάτι πιπέρι και μια κούπα νερό, μια κουταλιά της σούπας λάδι και αφήνουμε να βράση η σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 3-5 λεπτά,
  6. Υστερα ρίχνουμε τα σουτζουκάκια τα αφήνουμε να βράσουν 5 ακόμα λεπτά και ειναι έτοιμα!

Για το ρύζι:

Οδηγίες

0/0 βήμα(τα)
  1. Βάζουμε λίγο λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτια και μολις ζεσταθεί λίγο ρίχνουμε το ρύζι (2 ποτήρια) το τσιγαρίζουμε (σοτάρουμε) λίγο
  2. Μετα ρίχνουμε 4 ποτήρια νερό (δηλαδη την διπλασια ποσότητα απο το ρυζι).
  3. Αφου ρίξετε το νερο το αλάτι το πιπέρι και τον κύβο ζωμού κότας μετα απο 5 λεπτά βραζμού σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την κατσαρόλα στην εστία για 8 – 9 λεπτά με κλειστό καπάκι
  4. Είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε !!