Οδηγίες

0/0 βήμα(τα)
  1. Βάζουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο να λιώσουν μαζί σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν πολύ καλά.
  3. Προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας-βουτύρου και ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα. Προσθέτουμε σιγά-σιγά και το αλεύρι και στο τέλος τα φουντούκια, αν βάλουμε.
  4. Βουτυρώνουμε και ζαχαρώνουμε μια τετράγωνη φόρμα 22 x 22 εκ. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε μια στρογγυλή φόρμα με διάμετρο 24 εκ.
  5. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά. Το κέικ πρέπει να βγει αρκετά μαλακό στο εσωτερικό του και σχεδόν υγρό. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και ξεφορμάρουμε από τη φόρμα.
  6. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγη άχνη.