Οδηγίες
0/0 βήμα(τα)- Βάζουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο να λιώσουν μαζί σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας.
- Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν πολύ καλά.
- Προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας-βουτύρου και ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα. Προσθέτουμε σιγά-σιγά και το αλεύρι και στο τέλος τα φουντούκια, αν βάλουμε.
- Βουτυρώνουμε και ζαχαρώνουμε μια τετράγωνη φόρμα 22 x 22 εκ. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε μια στρογγυλή φόρμα με διάμετρο 24 εκ.
- Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά. Το κέικ πρέπει να βγει αρκετά μαλακό στο εσωτερικό του και σχεδόν υγρό. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και ξεφορμάρουμε από τη φόρμα.
- Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγη άχνη.
Πρόσφατα σχόλια