Aglio e olio σημαίνει σκόρδο και λάδι οπότε καταλαβαινετε ποσο απλη ειναι η συνταγή. Επίσης ειναι γρήγορη πολύ νόστιμη και οικονομική!
Οδηγίες
0/0 βήμα(τα)- Ξεκινάμε με την mini προετοιμασία, κόβουμε το σκόρδο σε πάρα πολυ λεπτές φέτες (όσο πιο λεπτές μπορούμε), ψιλοκόβουμε τον μαιντανό και ξεκινάμε να βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες.
- Ενώ τα μακαρόνια βράζουν ταυτόχρονα σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το λάδι και οταν ζεσταθεί προσθέτουμε το σκόρδο και το μπούκοβο και σοτάρουμε μέχρι να χρυσαφίσει ελαφρώς το σκόρδο.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε μια κουτάλα νερό απο τα ζυμαρικα που βράζουν στο τηγάνι. Οταν τα μακαρόνια ειναι σχεδόν έτοιμα (2-3 λεπτά πριν) τα βάζουμε στο τηγάνι μας με μια τσιμπίδα απευθίας απο την κατσαρόλα.
- Ανακατευουμε καλα, προσθέτουμε τον μαιντανό και εάν χρειαστεί λίγο ακόμα νερό απο την κατσαρόλα των ζυμαρικών. Οταν τα ζυμαρικά μας ειναι έτοιμα σερβίρουμε.
Πρόσφατα σχόλια