Οδηγίες
0/0 βήμα(τα)- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τους 2 κρόκους, με 100 γρ ζάχαρη και τους ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
- Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε και προσθέτουμε 30 γρ γάλα και το κορν φλάουρ.
- Στην συνέχεια ρίχνουμε 470 γρ γάλα σε μια κατσαρόλα μαζί με το εσωτερικό του λοβού της βανίλιας και βράζουμε το γάλα.
- Μόλις βράσει/αχνίσει το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα που φτιάξαμε σιγά σιγά ανακατεύοντας και έπειτα όλο μαζί ξανά μέσα στην κατσαρόλα.
- Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να πήξει.
- Μόλις πήξει αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε και το βούτυρο.
- Ανακατεύουμε να διαλυθεί το βούτυρο και το ρίχνουμε έπειτα όλο μαζί μέσα σε ένα πυρέξ σκεπάζοντας το με μια μεμβράνη που ακουμπάει την κρέμα.
- Το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1/2 ώρα. Μετα από 1/2 ώρα ρίχνουμε την κρέμα σε ένα μπολ και την αφρατεύουμε καλά με το μίξερ.
Tip: Εάν προσθέσουμε 150γρ. πραλίνα έχουμε μια κρέμα πατισερί σοκολάτα
Πρόσφατα σχόλια