Οδηγίες
0/0 βήμα(τα)- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και αφού ζεσταθεί λίγο σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο ψιλοκομμένα για λίγη ώρα έως ότου να μαραθούν.
- Στην συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε επίσης ανακατεύοντας καλά με ένα πιρούνι ή μια ξύλινη κουτάλα ώστε να «θρυμματιστεί» και σοταριστεί καλά ο κιμάς μας
- Αφού τα σοτάρουμε όλα σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι
- Αφού αφήσουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ από το κρασί προσθέτουμε το καρότο (αφού το έχουμε περάσει από τον τρίφτη) και επιπλέον την κρέμα γάλακτος
- Αφήνουμε να βράσει λίγο εως οτου να μην εχουμε ζουμια στον κιμα μας
- Αφήνουμε 5-10 λεπτά να κρυώσει λιγάκι ανακατεύοντας πότε πότε, για να μην σπάνε τα κανελόνια όταν θα έρχονται σε επαφή με τη γέμιση.
- Γεμίζουμε λοιπόν τα κανελόνια μας.
- Τα βάζουμε σε μακρόστενο πυρέξ, κολλητά το ένα δίπλα στο άλλο. Τα ραντίζουμε με ελάχιστο χυμό ντομάτας, σκορπίζουμε το βούτυρο και ρίχνουμε νερό ΑΚΡΙΒΩΣ μέχρι να σκεπαστούν! Ούτε λιγότερο, ούτε περισσότερο!
- Καλύπτουμε την επιφάνεια και τα πλα’ι’νά του ταψιού με αλουμινόχαρτο και βάζουμε να ψηθεί για 50 με 60 λεπτά, ανάλογα βέβαια με τον εκάστοτε φούρνο. Το νερό θα απορροφηθεί όλο και τα κανελόνια θα είναι σίγουρα βρασμένα. Να έχετε όμως το νου σας να μην παραστεγνώσουν αν είναι πολύ δυνατός ο φούρνος σας!
- Στο τέλος λοιπόν, αφαιρούμε πια απ΄ το ταψί το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζουμε με τυρί τα ζυμαρικά μας και ψήνουμε μέχρι να χρυσίσει λίγο η επιφάνειά τους.
Πρόσφατα σχόλια