Οδηγίες

0/0 βήμα(τα)
  1. Σε ένα μέτριο μπολ αναμείξτε τη μαγιά και τη ζάχαρη με το χλιαρό νερό (όχι καυτό!). Ανακατέψτε μία φορά και αφήστε το μείγμα σε ηρεμία για 2-3 λεπτά.
  2. Προσθέστε το  αλεύρι και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά.
  3. Μεταφέρετε σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και ζυμώστε μέχρι να μαλακώσει, περίπου για 6-8 λεπτά ή ζυμώστε στο μίξερ με γάτζο για 4 περίπου λεπτά.
  4. Πλάστε μια μεγάλη μπάλα και τοποθετήστε τη σε ένα λαδωμένο μπολ. Καλύψτε το μπολ με μια πετσέτα κουζίνας και αφήστε το σε ένα ζεστό μέρος μέχρι η ζύμη να διπλασιαστεί σε μέγεθος, περίπου για 1-1½ ώρα.
  5. Στη συνέχεια κόβουμε τη ζύμη σε 2 κομμάτια και τα διαμορφώνουμε σε 2 μπαλάκια μαζεύοντας τις “ακρες” της ζύμης με τα δάχτυλα μας από κάτω ώστε να γίνει μια λεία μπαλίτσα
  6. Αφήνουμε σε μια επιφάνεια σκεπασμένο το ζυμάρι με μια μεμβράνη για μισή ώρα και μετά είναι έτοιμη για να την ανοίξουμε σε πίτσα ή την βάζουμε στο ψυγείο μας όπου και αντέχει έως και 7 ημέρες.
  7. Για να ανοίξουμε το ζυμαράκι μας σε πίτσα αλευρώνουμε καλά και απο τις 2 πλευρές