Οδηγίες

0/0 βήμα(τα)
  1. Πλένετε τις πιπεριές και κόβετε καπάκια στο πάνω μέρος.
  2. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζετε ελαιόλαδο και σωτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο.
  3. Αμέσως μετά προσθέτετε τα τριμμένα κολοκυθάκια. Τα αφήνετε να σωταριστουν για 3 με 4 λεπτά.
  4. Στη συνέχεια προσθέτετε τις ντομάτες και το πλιγούρι και ανακατεύετε πολύ καλά.
  5. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το μαϊντανό και το δυόσμο.
  6. Προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο αλατι, πιπερι και ανακατεύετε καλά.
  7. Ξεκινάτε να γεμίζετε τις πιπεριές (μεχρι πανω σχεδον γιατι το πλιγουρι δεν θα φουσκωσει όπως το ρυζι) και τις τοποθετείτε σε πυρεξ ή ταψί.
  8. Τις περιχυνετε με σάλτσα ντομάτας και ελαιολαδο. Προσθεστε στο πυρεξ περίπου 1 κούπα νερό για να βράσει το πλιγούρι. Ψήνετε για περίπου 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.