Οδηγίες

0/0 βήμα(τα)
 1. Αναμειγνύουμε το γάλα με το νερό που έχουμε ζεστάνει έτσι ώστε το μείγμα μας να είναι χλιαρό αλλά όχι καυτό και στη συνέχεια προσθέτουμε τη μαγια και αφήνουμε στην άκρη για 5 με 10 λεπτά.
 2. Στον κάδο του μίξερ ή σε μία λεκανίτσα που θα ζυμώσουμε προσθέτουμε τα άλευρα, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
 3. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα με το γάλα στο μείγμα με το αλεύρι και ζυμώνουμε.
 4. Αφού σχηματιστεί η ζύμη μας συνεχίζουμε το ζύμωμα προσθέτοντας μία μια κουταλιά μαλακό βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) μέχρι να ομογενοποιηθεί.
 5. Αφού έχουμε ενσωματώσει και τις τρεις κουταλιές βούτυρο καλύπτουμε τον κάδο/λεκανίτσα με μία μεμβράνη η μία πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί μια   ώρα περίπου (ανάλογα τη θερμοκρασία).
 6. Αφού το ζυμάρι μας έχει φουσκώσει το βγάζουμε από τον κάδο και το απλώνουμε σε πλάτος όσο είναι η φόρμα μας και σε μήκος όσο χρειαστεί, ώστε το πάχος της ζύμης να είναι περίπου δύο δάχτυλα.
 7. Στη συνέχεια φτιάχνουμε ένα ρολάκι με το ζυμάρι μας, το τοποθετούμε μέσα στη φόρμα που έχουμε βουτυρώσει (ή λαδώσει) καλά και σκεπάζουμε τη φόρμα μας με μία άλλη φόρμα σαν καπάκι ή με μία πετσέτα. Αφήνουμε σε ζεστό χώρο για ακόμα περίπου 30 με 45 λεπτά μέχρι να φουσκώσει ακόμα λίγο.
 8. Τέλος, φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 με 45 λεπτά μέχρι να πάρει από πάνω ένα ωραίο χρώμα.
 9. Αφού το βγάλουμε από το φούρνο το ξεφορμάρουμε, το αφήνουμε πάνω σε μία σχάρα μέχρι να κρυώσει και μετά μπορούμε να κόψουμε.

Tip: 

 • Μπορούμενα χρησιμοποιήσουμε μία μακρόστενη φόρμα από κέικ ή ακόμα και μακρόστενες φόρμες αλουμινίου μιας χρήσης 10χ10χ30.
 • Μπορούμε να προσθέσουμε στο καδο ζύμωσης και 50 γρ. διάφορους σπόρους για να το κάνουμε πολύσπορο.