Οδηγίες

0/0 βήμα(τα)
  1. Στον κάδο του μίξερ σας με τον γάτζο (ή σε ένα μπόλ για να ζυμώσουμε στο χέρι) βάζουμε το μισό αλεύρι και όλα τα υπόλοιπα στερεά υλικά και ανακατεύουμε σε μέτριο ρυθμό για μερικά δευτερόλεπτα
  2. Στην συνέχεια προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά (εκτός απο το αλεύρι που έχουμε κρατήσει) και ανακατεύουμε σε μέτριο ρυθμό μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα
  3. Έπειτα προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι σε δόσεις κατα την διάρκεια του ζυμώματος.
  4. Αφού το ζυμάρι μας είναι έτοιμο (η ζύμη κολλάει ελαφρώς στα χέρια) την τοποθετούμε σε ένα μπόλ λαδωμένο, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε σε ζεστό μέρος για περίπου μια ώρα (ή μέχρι να διπλασιαστεί)
  5. Αφού η ζύμη μας έχει διπλασιαστεί την κόβουμε σε 4-6 ίσα κομμάτια δίνουμε σχήμα μπάλας και τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόχαρτο, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε σε ζεστό μέρος για ακόμα περίπου μια ώρα.
  6. Τέλος αφαιρούμε την μεμβράνη, με ένα πινέλο αλοίφουμε τα ζυμαράκια με χτυπημένο αυγο, πασπαλίζουμε με σουσάμι ή χοντρό αλάτι και φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 12-15 λεπτά (αναλόγως τον φούρνο)