Οδηγίες

0/0 βήμα(τα)
  1. Αναμειγνύουμε όλα τα μπαχαρικά μαζί και αφού με χαρτί κουζίνας στεγνώσουμε την επιφάνεια του κρέατος ξεκινάμε να κολλάμε τα μπαχαρικά σε κάθε επιφάνεια του.
  2. Στη συνέχεια τοποθετούμε το κρέας μας σε μια σακούλα (προσθέτουμε μέσα επίσης ολή την ποσότητα από το μείγμα του αλατιού που ίσως δεν είχε κολλήσει στο κρέας). Η σακούλα πρέπει να είναι zip βγάζοντας όσο αέρα μπορούμε εκτός πριν το σφραγίσουμε ή χρησιμοποιούμε vacuum (σακούλες που τις σφραγίζουμε με κενό αέρος).
  3. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 6 μέρες και ανά μία ημέρα γυρνάμε την σακούλα από την ανάποδη.
  4. Μετά από 6 ημέρες ξεπλένουμε καλά την επιφάνεια του κρέατος να φύγουν τα μπαχαρικά και σκουπίζουμε με χαρτί καλά, τοποθετούμε το κρέας σε ένα ταψί (ιδανικά σε σχάρα πάνω) και βάζουμε ξανά στο ψυγείο για 12-24 ώρες.
  5. Τώρα εάν έχουμε BBQ με καπάκι ή καπνιστήριο το καπνίζουμε το κρέας με το αγαπημένο μας ξύλο (μηλιά,κερασιά,ελιά) μέχρι να πιάσει εσωτερική θερμοκρασία 65-70 βαθμόυς ή το τοποθετουμε στο φούρνο στους 120 για περίπου 2 ώρες (μέχρι να πιάσει εσωτερική θερμοκρασία 65-70 )
  6. Αφήνουμε να κρυώσει και μπορούμε να κόψουμε και να ξεκινήσουμε να τηγανίσουμε μερικές φέτες με αυγά!

Tips:

  • Εάν το βάλουμε στο φούρνο αντί για bbq καλό θα ήταν να βάλουμε καπνιστή πάπρικα ώστε να έχουμε αυτή τη ξεχωριστή γεύση του καπνίσματος.
  • Εάν θέλουμε να το κάνουμε πιπεράτο βάζουμε 40γρ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι (μέτρια αλεσμένο)