Ενα παραδοσιακό πεντανόστιμο φαγητό με αρώματα ανατολίτικης κουζίνας και μια γεύση που θα θα μας θυμίσει μαμά και γιαγιά!
Για τα σουτζουκακια:
Οδηγίες
0/0 βήμα(τα)- Βάζουμε σε μια λεκάνη τον κιμά το αυγό το τριμένο κρεμμύδι και 4-5 φέτες ψωμί που το έχουμε βάλει στο νερό και μετά το έχουμε στραγγίξει.
- Στη συνέχεια βάζουμε και το κίμινο την τριμένη τομάτα, την σόδα , αλάτι, πιπέρι και ζυμώνουμε.
- Αφήνουμε το μίγμα στο ψηγείο για περίπου μια ώρα και μετα τα πλάθουμε στο σχήμα που θέλουμε (προσοχή να μην εχουν πολυ μεγάλο μέγεθος και δεν ψηθούν καλά) .
- Συνεχίζουμε με το τηγάνισμα σαν να κάνουμε κεφτέδες (αλευρώνουμε)
- Αφού τηγανιστούν όλα βάζουμε σε ένα άλλο τηγάνη χυμό τομάτας αλάτι πιπέρι και μια κούπα νερό, μια κουταλιά της σούπας λάδι και αφήνουμε να βράση η σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 3-5 λεπτά,
- Υστερα ρίχνουμε τα σουτζουκάκια τα αφήνουμε να βράσουν 5 ακόμα λεπτά και ειναι έτοιμα!
Για το ρύζι:
Οδηγίες
0/0 βήμα(τα)- Βάζουμε λίγο λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτια και μολις ζεσταθεί λίγο ρίχνουμε το ρύζι (2 ποτήρια) το τσιγαρίζουμε (σοτάρουμε) λίγο
- Μετα ρίχνουμε 4 ποτήρια νερό (δηλαδη την διπλασια ποσότητα απο το ρυζι).
- Αφου ρίξετε το νερο το αλάτι το πιπέρι και τον κύβο ζωμού κότας μετα απο 5 λεπτά βραζμού σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την κατσαρόλα στην εστία για 8 – 9 λεπτά με κλειστό καπάκι
- Είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε !!
Πρόσφατα σχόλια