Οδηγίες

0/0 βήμα(τα)
  1. Ρίχνουμε αρκετό λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά
  2. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το αλάτι μέχρι να γίνουν διάφανα (περίπου 5 λεπτά)
  3. Δυναμώνουμε ελάχιστα την φωτιά μας (μέτρια προς δυνατή) και προσθέτουμε το ρύζι
  4. Σοτάρουμε και το ρύζι για 3-4 λεπτά αφήνοντας το ρύζι ελαφρώς κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας ανακατεύοντας το (ξύνοντας το). Θα πρεπει επισης να ακούγετε ενας θόρυβος στο σοτάρισμα του ρυζιού (τσιτσίρισμα)
  5. Προσθέτουμε το σαφράν στον ζεστό ζωμό. (Ο ζωμός θα πρέπει να κιτρινίσει ελαφρός)
  6. Προσθέτουμε το κρασί στην κατσαρόλα μας μέχρι να καλύψει την επιφάνεια του ρυζιού.
  7. Αλατίζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια-υψηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το κρασί να απορροφηθεί από το ρύζι.
  8. Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλο με σαφράν στην κατσαρόλα μέχρι να καλύψει το ρύζι.
  9. Βράζετε σε μέτρια-υψηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι ο ζωμός να έχει απορροφηθεί από το ρύζι.
  10. Επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία δύο ακόμα φορές με τον υπόλοιπο ζεστό ζωμό.
  11. Την τρίτη φορά όταν έχει απορροφηθεί και το ρύζι είναι πολύ κρεμώδες, δοκιμάζουμε μερικούς κόκκους ρυζιού για να βεβαιωθούμε ότι είναι μαγειρεμένο το ρύζι.
  12. Αν εξακολουθεί να είναι λίγο τραγανό, προσθέτουμε λίγο περισσότερο ζωμό και βράζουμε το ρύζι για μερικά λεπτά.
  13. Όταν το ρύζι έχει μαγειρευτεί τέλεια, αφαιρούμε από τη φωτιά.
  14. Προσθέτουμε βούτυρο και παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.
  15. Το ρύζι θα πρέπει να είναι κρεμώδες, αλλά εξακολουθεί να κρατάει το σχήμα του.

Tip: Θα είναι ακόμα πιο απολαυστικό το πιάτο μας εάν μέσα στο ρύζι μας κατά το τελευταίο βήμα προσθέσουμε ψητό κοτόπουλο σε κομματάκια!