1. Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια τα σωτάρουμε στο τηγάνι με ελάχιστο λάδι μέχρι να στεγνώσουν(εναλλακτικά τα αλατίζουμε ελαφρά  και τα στίβουμε να φύγουν τα πολλά υγρά τους ).
  2. Τρίβουμε στον τρίφτη το κρεμμύδι ή ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα σκόρδα,την πιπεριά, το θυμάρι και το μαϊντανό.
  3. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, αλατίζουμε με το καπνιστό αλάτι (προσοχή στο αλάτι εάν έχουμε στίψει τα μανιτάρια μας με αλάτι (βήμα 1)) και βάζουμε το μισό φλυτζάνι βρώμη, φροντίζοντας να φτιάξουμε μια ζύμη που να στέκει. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγη βρώμη ακόμα.
  4. Πλάθουμε τη ζύμη σε σχήμα μπιφτεκιού και πανάρουμε με την υπόλοιπη βρώμη.
  5. Τα τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι , βάζοντάς τα σε λάδι που καίει στην αρχή για να αποκτήσουν κρούστα και γρήγορα χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι να ψηθούν ή τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι ή πάνω σε λαδόκολλα, μέχρι να ροδίσουν. Φροντίζουμε να τα γυρίσουμε κι απ’ τις 2 πλευρές.
  6. Όταν τα βγάλουμε τ’ ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας.

Tip:

  • Aντί για βρώμη, στη ζύμη, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αλεύρι ολικής και στο πανάρισμα μπορούμε να προσθέσουμε σουσάμι.
  • Μπορούμε να δοκιμάσουμε ότι άλλο μυρωδικό μας αρέσει άνηθο, δυόσμο, φρέσκια ή ξερή ρίγανη και να τα εμπλουτίσουμε με μπαχαρικά της προτίμησής μας όπως κύμινο ή καπνιστή πάπρικα.