H cacio e pepe είναι η πιο απλή μακαρονάδα που υπάρχει, ακόμα κι από την ναπολιτέν. Με τρία απλά υλικά είναι έτοιμη πραγματικά σε λίγα λεπτά!

Οδηγίες

0/0 βήμα(τα)
  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά μας στον ελάχιστο χρόνο που μας λένε οι οδηγίες του πακέτου ώστε να είναι αλ ντεντε.
  2.  2 λεπτά πριν να είναι τα ζυμαρικά μας έτοιμα σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε ελαφρώς το φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  3. Όταν τα ζυμαρικά μας είναι πια έτοιμα (αλ ντεντε) τα παίρνουμε από την κατσαρόλα κατευθείαν με μια τσιμπίδα και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με το πιπέρι και προσθέτουμε και μια κουτάλα με νερό απο τα ζυμαρικά.
  4. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει το τυρί και να χυλώσει να γίνει μια ωραία κρέμα. (αν είναι πολύ παχιά προσθέστε ακόμα λίγο νερό από την κατσαρόλα)

Tip: Η συνταγή δεν χρειάζεται λάδι ούτε βούτυρο, το τυρί μας δίνει ότι χρειαζόμαστε!