Οδηγίες
0/0 βήμα(τα)- Σε ένα μέτριο μπολ αναμείξτε τη μαγιά και τη ζάχαρη με το χλιαρό νερό (όχι καυτό!). Ανακατέψτε μία φορά και αφήστε το μείγμα σε ηρεμία για 2-3 λεπτά.
- Προσθέστε το αλεύρι και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά.
- Μεταφέρετε σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και ζυμώστε μέχρι να μαλακώσει, περίπου για 6-8 λεπτά ή ζυμώστε στο μίξερ με γάτζο για 4 περίπου λεπτά.
- Πλάστε μια μεγάλη μπάλα και τοποθετήστε τη σε ένα λαδωμένο μπολ. Καλύψτε το μπολ με μια πετσέτα κουζίνας και αφήστε το σε ένα ζεστό μέρος μέχρι η ζύμη να διπλασιαστεί σε μέγεθος, περίπου για 1-1½ ώρα.
- Στη συνέχεια κόβουμε τη ζύμη σε 2 κομμάτια και τα διαμορφώνουμε σε 2 μπαλάκια μαζεύοντας τις “ακρες” της ζύμης με τα δάχτυλα μας από κάτω ώστε να γίνει μια λεία μπαλίτσα
- Αφήνουμε σε μια επιφάνεια σκεπασμένο το ζυμάρι με μια μεμβράνη για μισή ώρα και μετά είναι έτοιμη για να την ανοίξουμε σε πίτσα ή την βάζουμε στο ψυγείο μας όπου και αντέχει έως και 7 ημέρες.
- Για να ανοίξουμε το ζυμαράκι μας σε πίτσα αλευρώνουμε καλά και απο τις 2 πλευρές
Πρόσφατα σχόλια