Αξίζει να ετοιμάσετε τον δικό σας σπιτικό ζωμό με κόκαλα και κομμάτια από κρέας. Αν δεν έχετε χρόνο και θέλετε να μαγειρέψετε πολλά κόκαλα για να ετοιμάσετε μία μεγάλη κατσαρόλα ζωμό τα βάζετε σε σακούλες στην κατάψυξη. Ο ζωμός διατηρείται μερικές μέρες στο ψυγείο και στην κατάψυξη για αρκετούς μήνες.

Οδηγίες

0/0 βήμα(τα)
  1. Βάζετε σε μεγάλη κατσαρόλα τα κόκαλα μαζί με το κρεμμύδι τα καρότα το σέλερι τους κόκκους πιπεριού και τα αρωματικά βότανα. Σκεπάζετε με κρύο νερό και βάζετε να πάρουν βράση σε σιγανή φωτιά.
  2. Χαμηλώνετε την ένταση και σιγοβράζετε σε πολύ σιγανή φωτιά για τρεις ώρες περίπου ξαφρίζοντας την επιφάνεια εάν χρειαστεί.
  3. Σουρώνετε σε μεγάλο σουρωτήρι και αφήνετε το ζωμό να κρυώσει. Τον βάζετε στο ψυγείο για να αφαιρέσετε εύκολα το λίπος από την επιφάνεια.

Για περισσότερες βασικές συνταγές δείτε εδώ