Οδηγίες
0/0 βήμα(τα)- Πλένετε τις πιπεριές και κόβετε καπάκια στο πάνω μέρος.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζετε ελαιόλαδο και σωτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο.
- Αμέσως μετά προσθέτετε τα τριμμένα κολοκυθάκια. Τα αφήνετε να σωταριστουν για 3 με 4 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτετε τις ντομάτες και το πλιγούρι και ανακατεύετε πολύ καλά.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το μαϊντανό και το δυόσμο.
- Προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο αλατι, πιπερι και ανακατεύετε καλά.
- Ξεκινάτε να γεμίζετε τις πιπεριές (μεχρι πανω σχεδον γιατι το πλιγουρι δεν θα φουσκωσει όπως το ρυζι) και τις τοποθετείτε σε πυρεξ ή ταψί.
- Τις περιχυνετε με σάλτσα ντομάτας και ελαιολαδο. Προσθεστε στο πυρεξ περίπου 1 κούπα νερό για να βράσει το πλιγούρι. Ψήνετε για περίπου 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Πρόσφατα σχόλια