Οδηγίες

0/0 βήμα(τα)
  1. Με ένα μικρό μυτερό μαχαίρι κάνουμε κατά μήκος της κοιλιάς του ψαριού μία τομή. Αφαιρούμε τα εντόσθια και κόβουμε το κεφάλι.
  2. Χαράσσουμε με το μαχαίρι παράλληλα με το κόκαλο. Ανοίγουμε τον γαύρο, αφαιρούμε το κεντρικό κόκαλο κόβοντας την άκρη του με το μαχαίρι.
  3. Πλένουμε και στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
  4. Σε ένα μικρό ταψί ρίχνουμε χοντρό αλάτι για να καλύψουμε τη βάση του.
  5. Μεταφέρουμε τον φιλεταρισμένο γαύρο πάνω στο αλάτι δημιουργώντας την πρώτη στρώση. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία προσθέτοντας εναλλάξ χοντρό αλάτι και τα φιλέτα από τον γαύρο.
  6. Όταν βάλουμε στο ταψάκι όλα τα υλικά αφήνουμε για 20-30 λεπτά για να μαριναριστεί ο γαύρος.
  7. Στη συνέχεια ξεπλένουμε και στεγνώνουμε τον γαύρο πιέζοντας την επιφάνειά του με απορροφητικό χαρτί.
  8. Βάζουμε σε ένα γυάλινο βάζο σε στρώσεις και ριχνουμε το σκόρδο και το μπούκοβο.
  9. Περιχύνουμε με ηλιέλαιο φροντίζοντας να καλυφθούν καλά όλα τα φιλέτα γαύρου.
  10. Σκεπάζουμε και διατηρούμε το γαύρο στο ψυγείο για 2 περίπου μήνες.