Οδηγίες
0/0 βήμα(τα)- Με ένα μικρό μυτερό μαχαίρι κάνουμε κατά μήκος της κοιλιάς του ψαριού μία τομή. Αφαιρούμε τα εντόσθια και κόβουμε το κεφάλι.
- Χαράσσουμε με το μαχαίρι παράλληλα με το κόκαλο. Ανοίγουμε τον γαύρο, αφαιρούμε το κεντρικό κόκαλο κόβοντας την άκρη του με το μαχαίρι.
- Πλένουμε και στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
- Σε ένα μικρό ταψί ρίχνουμε χοντρό αλάτι για να καλύψουμε τη βάση του.
- Μεταφέρουμε τον φιλεταρισμένο γαύρο πάνω στο αλάτι δημιουργώντας την πρώτη στρώση. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία προσθέτοντας εναλλάξ χοντρό αλάτι και τα φιλέτα από τον γαύρο.
- Όταν βάλουμε στο ταψάκι όλα τα υλικά αφήνουμε για 20-30 λεπτά για να μαριναριστεί ο γαύρος.
- Στη συνέχεια ξεπλένουμε και στεγνώνουμε τον γαύρο πιέζοντας την επιφάνειά του με απορροφητικό χαρτί.
- Βάζουμε σε ένα γυάλινο βάζο σε στρώσεις και ριχνουμε το σκόρδο και το μπούκοβο.
- Περιχύνουμε με ηλιέλαιο φροντίζοντας να καλυφθούν καλά όλα τα φιλέτα γαύρου.
- Σκεπάζουμε και διατηρούμε το γαύρο στο ψυγείο για 2 περίπου μήνες.
Πρόσφατα σχόλια