Οδηγίες

0/0 βήμα(τα)
  1. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την αποσύρουμε λίγο πριν βράσει.
  2. Τη ρίχνουμε πάνω από την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε ώστε να τη λιώσει.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους μαζί με την άχνη και τα προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα.
  4. Τέλος, χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα το ασπράδι ρίχνοντας σιγά σιγά την κρυσταλλική ζάχαρη έως ότου γίνει μια απαλή μαρέγκα και την ενσωματώνουμε και αυτή στο μείγμα μας ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ.
  5. Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη 4-5 μικρές φόρμες του σουφλέ, τις μισογεμίζουμε με το μείγμα
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 12 λεπτά.
  7. Σερβίρουμε αμέσως, γιατί τα σουφλέ χάνουν τον όγκο τους γρήγορα.

Tip

Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.
Μπορούμε να κρατήσουμε το σουφλέ άψητο στην κατάψυξη για 1 εβδομάδα και να το ψήσουμε, αφού προηγουμένως το ξεπαγώσουμε στη συντήρηση του ψυγείου.

Για περισσότερα γλυκά δείτε εδώ!