Οδηγίες
0/0 βήμα(τα)- Ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά το κρασί. Όταν αρχίσει και ζεσταίνεται ρίχνετε το μέλι, την κανέλα και τα γαρύφαλα.
- Ανακατεύετε καλά, μέχρι να πάρει μία πρώτη βράση και στη συνέχεια το βγάζετε από τη φωτιά.
Σημείωση: Πίνεται ζεστό σε σφηνάκια χαμηλά στην αρχή γρήγορα και μετά σιγά σιγά…Μερικοί προσθέτουν και τριμμένη κανέλα για χρώμα… Βέβαια η συνταγή μπορεί να ποικίλει ανάλογα με το προσωπικό γούστο αρωματίζοντάς το και με άλλα μπαχαρικά όπως μαστίχα ή δάφνη. Στην αρχαία εποχή τέτοιου είδους κρασί το έπιναν στις αρχές του γεύματος μετά την βρώση των ορεκτικών!
Δελιτε και άλλα ροφήματα εδώ!
Πρόσφατα σχόλια