Θαλασσινό αλάτι σε νιφάδες καπνισμένο σε ξύλο οξιάς. Προέρχεται από νιφάδες αλατιού, που σχηματίζονται στην κορυφή του στρώματος άλμης στις αλυκές, οι οποίες ξαφρίζονται και αποξηραίνονται. Οι νιφάδες συλλέγονται με το χέρι και είναι εντελώς φυσικές, χωρίς τεχνητά πρόσθετα.
Όταν αναμιχθούν με τις τροφές δεν διαλύονται αμέσως. Γι αυτό το λόγο, το τραγανό αλάτι σε νιφάδες θεωρείται κυρίως αλάτι φινιρίσματος, χρησιμοποιείται στο τέλος του μαγειρέματος, χαρίζοντας στο πιάτο μια λαμπυρίζουσα όψη. Αγαπημένο γκουρμέ αλάτι των σεφ ανά τον κόσμο έχει υπέροχη υφή και αξεπέραστη χαρακτηριστική, αλμυρή γεύση σε συνδυασμό με ένα λεπτό άρωμα καπνιστού.
Είναι πλούσιο σε φυσικά μέταλλα, κυρίως σε μαγνήσιο και ασβέστιο, σημαντικά για την καλή υγεία. Διατηρεί όλα τα οφέλη, του φυσικού θαλασσινού αλατιού με 92 φυσικά συστατικά, όχι μόνο ωφέλιμα, αλλά και απαραίτητα για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Τρόπος χρήσης: Οι επαγγελματίες σεφ συστήνουν τη χρήση αυτού του αλατιού σε θαλασσινά, μαρινάδες και σούπες. Ταιριάζει και σε μπριζόλες, ψητές πατάτες, σαλάτες και πουλερικά. Αναδεικνύει τη φυσική γεύση κάθε πιάτου.
Πρόσφατα σχόλια