Αγνό κρυσταλλικό, ορυκτό αλάτι Ιμαλάϊων που δημιουργήθηκε όταν εξατμίστηκαν οι πρώτοι ωκεανοί, κρυσταλλοποιήθηκε μέσα στη γη στη διάρκεια εκατομμυρίων ετών και είναι γι αυτό το λόγο προστατευμένο από την περιβαλλοντική μόλυνση και πλήρως απαλλαγμένο από τοξίνες ή ρύπους. Εξορύσσεται και ξεπλένεται με τα χέρια, στεγνώνει φυσικά στον ήλιο και δεν περιέχει πρόσθετες ουσίες, όπως το ραφιναρισμένο αλάτι.84 πολύτιμα στοιχεία βοηθούν τον οργανισμό να απομακρύνει τις τοξίνες, να καταπολεμήσει την κατακράτηση υγρών, να ρυθμίσει την πίεση, να ομαλοποιήσει τη χώνευση κ.α. Οι ιδιότητές του το έχουν κάνει δημοφιλές σε ολόκληρο τον κόσμο και οι χρήσεις του είναι πολλές.

Εφαρμογές

 

Κυρίως στη μαγειρική και στο μπάνιο, αφού έχει καλλυντικές και αναζωογονητικές ιδιότητες για το δέρμα και όλο τον οργανισμό, ενώ καθαρίζει και απαλλάσσει από τους μυϊκούς πόνους, την καθημερινή κόπωση κ.α

Θεραπευτικά μυστικά του Αλατιού Ιμαλαΐων:

1. Βοηθά στην εξισορρόπηση των επίπεδων της γλυκόζης στους διαβητικούς
Ένα από τα σημαντικότερα και πιο ζωτικής σημασίας σημεία αναφοράς της υγείας του οργανισμού μας είναι το επίπεδο σακχάρου στο αίμα μας. Η ύπαρξη πολύ χαμηλού ή πολύ υψηλού σακχάρου στο αίμα έχει αντίστοιχες επιπτώσεις στη γενικότερη υγεία και αν σημειωθεί έξαρση του προβλήματος, μπορεί να δυσκολέψει πολύ τον οργανισμό μας. Τα χρόνια υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα μπορούν να οδηγήσουν στην ανάπτυξη της ασθένειας του διαβήτη.
Παρόλα αυτά, για τους ανθρώπους που είναι ήδη διαβητικοί, η άφθονη λήψη αλατιού Ιμαλαΐων μπορεί να επαναφέρει τον οργανισμό τους σε μια ιδανική κατάσταση. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το Αλάτι Ιμαλαΐων περιέχει 84 πολύτιμα στοιχεία, εκ των οποίων τα παρακάτω 4 είναι βασικά για τη διατήρηση της ισορροπίας των επιπέδων σακχάρου στο αίμα:
Χρώμιο: Η κύρια λειτουργία του χρωμίου είναι να μετατρέπει τους υδατάνθρακες σε γλυκόζη. Βοηθά επίσης στη ρύθμιση και την παραγωγή της ινσουλίνης. Χωρίς χρώμιο στο σώμα μας, η ινσουλίνη δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά.
Βανάδιο: Το θειϊκό βανάδιο έχει αποδειχθεί ότι λειτουργεί όπως η ινσουλίνη στον μεταβολισμό της γλυκόζης σε δοκιμές που έγιναν σε ζώα και ανθρώπους. Κλινικές μελέτες έδειξαν μια σημαντική μείωση της ανάγκης για ινσουλίνη σε ασθενείς τόσο με ινσουλινοεξαρτώμενο σακχαρώδη διαβήτη όσο και σε μη-ινσουλινοεξαρτώμενο διαβήτη.
Μαγγάνιο: Διατηρεί τα επίπεδα γλυκόζης του αίματος σε φυσιολογικό επίπεδο. Χρησιμοποιείται στη θεραπεία του διαβήτη και της υπογλυκαιμίας.
Μαγνήσιο: Βοηθά στην πέψη της ζάχαρης, των αμύλων και των λιπών και σταθεροποιεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

2. Εξαλείψτε τα προβλήματα ακμής και ψωρίασης για πάντα
Σχετικά με προβλήματα όπως η πρόωρη γήρανση, η ακμή και άλλες ανωμαλίες του δέρματος είναι δοκιμασμένο και ελεγμένο ότι η πρόσληψη αλατιού Ιμαλαΐων σε συνδυασμό με απιονισμένο ή μεταλλικό νερό (ένα διάλυμα που ονομάζεται άλμη) μπορεί να προσφέρει θρεπτικά συστατικά στο δέρμα σας, βοηθώντας και προλαμβάνοντας διάφορες κοινές παθήσεις και προβλήματά του. Μπορεί, επίσης, να χρησιμοποιηθεί ως θεραπεία για το ξηρό δέρμα, τα τσιμπήματα εντόμων, τις φουσκάλες κ.α.
Στην προσπάθειά σας να απαλλαγείτε από αυτές τις δυσάρεστες καταστάσεις, μπορεί να έχετε προβεί στην αγορά ακριβών καλλυντικών, λοσιόν κτλ, ξοδεύοντας χρήματα σε θεραπείες που αποδεικνύονται κενές υποσχέσεις, χωρίς αποτέλεσμα. Το Αλάτι Ιμαλαΐων είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές και ανέξοδες θεραπείες για οποιαδήποτε μόλυνση του δέρματος. Ορισμένα από τα ορυκτά μέταλλα που περιέχει το Αλάτι Ιμαλαΐων και προάγουν την υγεία του δέρματος είναι:
Χρώμιο: Καταπολεμά την ακμή και μειώνει τις μολύνσεις του δέρματος.
Ψευδάργυρος: Βοηθά στην επούλωση των ιστών και βοηθά στην πρόληψη των ουλών. Βοηθά στην πρόληψη της ακμής με τη ρύθμιση της δραστηριότητας των σμηγματογόνων αδένων. Ο ψευδάργυρος επίσης προάγει ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα και την επούλωση των πληγών.
Ιώδιο: Βοηθά στην επούλωση των λοιμώξεων του δέρματος, αυξάνοντας τη λήψη οξυγόνου και βελτιώνοντας το ρυθμό μεταβολισμού του δέρματος.
Θείο: Κρατά την επιδερμίδα καθαρή και λεία. Ξηροδερμία, εξανθήματα, έκζεμα και ακμή οφείλονται σε ελλείψεις αυτού του στοιχείου.

3. Πεπτικές Διαταραχές
Πεπτικές διαταραχές και/ ή δυσπεψία συνήθως εμφανίζονται, αφού καταναλώσουμε ή υπερκαταναλώσουμε ανθυγιεινά τρόφιμα. Οι κρύσταλλοι Αλατιού Ιμαλαΐων χρησιμεύουν ως ενισχυτικά πέψης, βοηθώντας το πέρασμα των τροφίμων ελεύθερα μέσα από τον εντερικό σωλήνα. Γνωρίζουμε ότι μόνο μια ορισμένη ποσότητα των τροφών μπορούν να αφομοιωθούν από τα έντερά μας σε μια δεδομένη στιγμή. Αυτός είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε το Αλάτι Ιμαλαΐων στην καθημερινότητά μας, για την σωστή πέψη των τροφίμων.Το Αλάτι Ιμαλαΐων βοηθά στην πέψη διεγείροντας τους αδένες που είναι υπεύθυνοι για την παραγωγή των πεπτικών υγρών, διαδραματίζοντας ένα σημαντικό ρόλο σε όλα τα στάδια της διαδικασίας. Χωρίς αλάτι, δεν είναι δυνατή η πέψη. Οι πρώτοι αδένες που ξεκινούν η διαδικασία της πέψης βρίσκονται στο στόμα, είναι οι σιελογόνοι αδένες. Το σάλιο που παράγεται από αυτούς τους αδένες περιέχει ένα ένζυμο (αμυλάση), που αρχίζει να διασπά το άμυλο από το φαγητό σε μικρότερα μόρια.
Η επόμενη σειρά αδένων του πεπτικού βρίσκονται στο βλεννογόνο του στομάχου. Το Αλάτι Ιμαλαΐων διεγείρει το υδροχλωρικό οξύ στο στομάχι, καθώς και ένα ένζυμο που πέπτει πρωτεΐνη, η οποία βοηθά στην περαιτέρω κατάτμηση των τροφίμων σε αντάλλαγμα τα θρεπτικά συστατικά της. Ενισχύει, επίσης, εκκρίσεις της εντερικής οδού και του ήπατος, υποβοηθώντας τη διαδικασία της πέψης.Σε αντίθεση με το επιτραπέζιο αλάτι, το κρυσταλλικό Αλάτι Ιμαλάϊων δεν επιβαρύνει το σώμα μας. Το φυσικό κρυσταλλικό αλάτι έχει πάντα μια εξισορροπητική δράση και δεν συμβάλλει στην υψηλή πίεση του αίματος, όπως το κοινό επιτραπέζιο αλάτι, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για την καθημερινή σας διατροφή.

4. Πρόληψη μυϊκών κραμπών
Όλοι έχουμε πάθει μυϊκές κράμπες κάποια στιγμή στη ζωή μας κατά τη διάρκεια γυμναστικής, σπορ ή απλώς περπατώντας. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι μυϊκές κράμπες συμβαίνουν όταν ένας μυς έχει κουραστεί ή όταν από το σώμα λείπουν υγρά και μέταλλα όπως κάλιο, νάτριο, ασβέστιο ή μαγνήσιο. Ένας από τους τρόπους για να εξασφαλίσουμε τα σωστά επίπεδα υγρών και μετάλλων είναι λαμβάνοντας Αλάτι Ιμαλαΐων. Το Αλάτι Ιμαλαΐων διαθέτει περισσότερα από 80 μέταλλα και θρεπτικά συστατικά που χαρίζουν στο σώμα μας ενέργεια και δύναμη και βοηθούν στην πρόληψη των μυϊκών κραμπών.
Επίσης, το Αλάτι Ιμαλαΐων εξισορροπεί τους ηλεκτρολύτες. Η ανισορροπία των ηλεκτρολυτών μπορεί να είναι μια από τις αιτίες των μυϊκών κραμπών. Χωρίς τους ηλεκτρολύτες, τα κύτταρα του οργανισμού μας δεν μπορούν να επικοινωνήσουν αποτελεσματικά. Το Αλάτι Ιμαλαΐων εξισορροπεί τη λειτουργία των ηλεκτρολυτών στον οργανισμό μας, παρέχοντας μας κάλιο και νάτριο. Το ασβέστιο και το μαγνήσιο, επίσης, βοηθούν στην αποφυγή των μυϊκών κραμπών.

5. Υγεία των αγγείων
Το καρδιαγγειακό σύστημα θεωρείται το πιο σημαντικό σύστημα του οργανισμού μας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το ενισχύσουμε, όπως υπάρχουν και πολλοί για να το βλάψουμε. Τρεις από τους πιο σημαντικούς είναι η διατροφή, το σωματικό λίπος και τα επίπεδα του άγχους (που μπορεί να οδηγήσει σε υψηλή αρτηριακή πίεση). Και οι τρεις παράγοντες συμβάλλουν στη δημιουργία πλάκας στις αρτηρίες, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε βουλωμένες αρτηρίες, υπέρταση ή καρδιακή προσβολή.
Κατά κύριο λόγο, η καθημερινή μας διατροφή περιλαμβάνει επιτραπέζιο αλάτι που είναι πολύ τοξικό για το σώμα. Αυτός ο τύπος αλατιού είναι χημικά λευκασμένος μέσω μιας διαδικασίας που χρησιμοποιεί υψηλές θερμοκρασίες και απογυμνώνει το αλάτι από όλα τα θρεπτικά συστατικά του. Αυτή η διαδικασία καθιστά το χλωριούχο νάτριο τοξικό για τον οργανισμό μας. Επιπλέον, οι δυνητικά δηλητηριώδεις χημικές ουσίες ιώδιο και το φθόριο, προστίθενται στο τοξικό φορτίο από το οποίο το σώμα θα πρέπει να απαλλαγεί. Το σώμα μας δεν μπορεί να διαθέσει το επιτραπέζιο αλάτι με έναν φυσικό και υγιεινό τρόπο. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή των ιστών, σε κυτταρίτιδα, κατακράτηση νερού και υψηλή αρτηριακή πίεση.
Το Αλάτι Ιμαλαΐων αποτελεί σπουδαία πηγή ασβεστίου και μαγνησίου, μέταλλα τα οποία είναι έχει αποδειχθεί ότι προλαμβάνουν την υψηλή αρτηριακή πίεση για ένα υγιές καρδιαγγειακό σύστημα. Το Αλάτι Ιμαλαΐων δεν συμβάλλει στη δημιουργία υψηλής πίεσης, όπως το επιτραπέζιο αλάτι.

6. Υγεία των δοντιών
Η στοματική υγιεινή είναι ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα σχετικά με την καθαριότητα και την υγιεινή του σώματος ενός ατόμου. Η πέτρα, η ουλίτιδα και η κακή αναπνοή είναι καταστάσεις που δύσκολα αντιμετωπίζονται, ακόμα και από τη σύγχρονη οδοντιατρική. Ωστόσο, υπάρχει μια εναλλακτική λύση στην «παραδοσιακή» οδοντική υγιεινής, η οποία είναι και φθηνή και εύκολη στη χρήση. Εκτός από το βούρτσισμα των δοντιών σας με οδοντόπαστα, μπορείτε επίσης να τα καθαρίσετε με ένα διάλυμα άλμης από Αλάτι Ιμαλαΐων. Το διάλυμα άλμης είναι καθαρό, αποσταγμένο νερό και Αλάτι Ιμαλαΐων. Κατά την αρχαιότητα, οι άνθρωποι των Ιμαλαΐων χρησιμοποιούσαν καθαρό κρυσταλλικό αλάτι Ιμαλαΐων για τον καθαρισμό των δοντιών τους και την πρόληψη της ουλίτιδας.
Επιπλέον, το Αλάτι Ιμαλαΐων με το κάλιο που περιέχει εμποδίζει την αιμορραγία των ούλων, ενώ το ασβέστιο δυναμώνει και λευκαίνει τα δόντια. Χρησιμοποιώντας ένα διάλυμα άλμης, όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας, όχι μόνο θα συμβάλλει σε δόντια πιο λευκά και καθαρά, αλλά και σε μια πιο φρέσκια αναπνοή.

7. Μολύνσεις των αυτιών
Οι μολύνσεις των αυτιών, ειδικά στο εσωτερικό αυτί, θεωρούνται από τις πιο ευαίσθητες μολύνσεις στο σώμα μας και μπορούν να οδηγήσουν ακόμα