Οδηγίες

0/0 βήμα(τα)
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα ολόκληρα τα αυγά και τους κρόκους με τη ζάχαρη.
  2. Ρίχνουμε μέσα το γάλα και χτυπάμε απαλά και στη συνέχεια ρίχνουμε τη βανίλια και το αλάτι. Σουρώνουμε το μείγμα και το αφήνουμε να κάτσει ενώ ετοιμάζουμε την καραμέλα, για να διαλυθούν τυχόν φυσαλίδες πάνω στο μείγμα.
  3. Βράζετε το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού σε δυνατή φωτιά χωρίς να ανακατεύετε και συνεχίζετε να βράζετε μέχρι να πάρει ένα κεχριμπαρένιο χρώμα.
  4. Όσο βράζει η ζάχαρη, ανακατεύουμε περιστασιακά στα πλαϊνά της κατσαρόλας, για να μην κρυσταλλώσει η ζάχαρη. Ρίχνουμε την καραμέλα στα σκεύη (4-6). Αφήστε να κρυώσει ένα λεπτό.
  5. Εάν υπάρχουν ακόμα αρκετές φυσαλίδες ορατές στην επιφάνεια της κρέμας, αφαιρέστε τις με κουτάλι. Ρίξτε σιγά σιγά το μείγμα της κρέμας στα σκεύη και σπάστε τυχόν νέες φυσαλίδες με μια χαρτοπετσέτα.
  6. Ρίξτε βραστό νερό στο ταψί, ώστε να φτάσει μέχρι τη μέση από τα σκεύη.
  7. Ψήνουμε για 30 με 35 λεπτά στους 150C, μέχρι να βγει καθαρό το μαχαίρι στο κέντρο της κρέμας. Αμέσως (αλλά προσεκτικά) αφαιρέστε τα σκεύη από το ταψί με το νερό για να κρυώσουν και στη συνέχεια τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.