Οδηγίες

0/0 βήμα(τα)
  1. Μουλιάζουμε τον κιμά σόγιας σε βραστό νερό για τουλάχιστον 2 ώρες (ή ακόμη κι ολόκληρο το βράδυ). Το σουρώνουμε σε λεπτό σουρωτήρι και στη συνέχεια πιέζουμε δυνατά ανάμεσα στις παλάμες μας, ώστε να φύγει όσο το δυνατόν περισσότερο νερό.
  2. Μουλιάζουμε σε κρύο νερό τις φέτες του ψωμιού από τις οποίες έχουμε βγάλει την κόρα. Πιέζουμε δυνατά, για να φύγει το περισσότερο νερό.
  3. Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη λεκάνη και ζυμώνουμε, μέχρι να γίνει μια όσο το δυνατόν πιο σφιχτή ζύμη. Μπορεί να χρειαστεί περισσότερο αλεύρι ή/και λίγη τριμμένη φρυγανιά.
  4. Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (180ο C) πάνω σε σχάρα, που έχουμε βάλει στο φούρνο από την αρχή ή μέσα σε ταψί, όπου έχουμε στρώσει αλουμινόχαρτο, το οποίο λαδώνουμε. Χρειάζεται περίπου 1- 1:30 ώρα. Στη μία ώρα γυρίζουμε τα μπιφτέκια από την άλλη μεριά με προσοχή (γιατι δεν είναι τόσο ομογενοποιημένα και σφιχτά, όσο τα κλασικά μπιφτέκια).
  6. Συνθέτουμε το burger μας με τα αγαπημένα μας υλικά π.χ. κρεμμύδι, ντομάτα, μαρούλι, μουστάρδα ή κέτσαπ …

Tip: Εάν δεν νηστεύουμε ή δεν κάνουμε χορτοφαγική διατροφή μπορουμε να προσθέσουμε στα υλικά μας 1 αυγό και 1/2 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο.