Οδηγίες

0/0 βήμα(τα)
  1. Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά.
  2. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον κόλιανδρο σε σπόρους, το κύμινο σε σπόρους, το σκόρδο και αφήνουμε τα υλικά να ζεσταθούν.
  3. Όταν αφρίσει το μείγμα αφαιρούμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
  5. Τις μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  6. Προσθέτουμε το αρωματισμένο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε
  7. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150ο C στον αέρα.
  8. Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά το χταπόδι με νερό και το μεταφέρουμε στο μπολ με τις πατάτες.
  9. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, πιπέρι, αλάτι, τις κόκκινες πιπεριές τσίλι αποξηραμένες ή και φρέσκιες, το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το ξύσμα από ένα λεμόνι, τον χυμό λεμόνι και το βαλσάμικο ξίδι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
  10. Μεταφέρουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε για 2 περίπου ώρες.