Καλής ποιότητας μέρη από ψητό κοτόπουλο ή κρέας προσδίδουν στη σάλτσα με το εκλεκτό λίπος και τους χυμούς τους γεύση και άρωμα.

Οδηγίες

0/0 βήμα(τα)
  1. Γέρνετε το ταψί και αφαιρείτε το λίπος από την επιφάνεια με κουτάλα ώσπου να μείνουν στο ταψί οι χυμοί του κρέατος και μία λεπτή στρώση λίπους.
  2. Πασπαλίζετε με αλεύρι το ταψί και ανακατεύετε με ξύλινο κουτάλι σε μέτρια φωτιά ξύνοντας όλα τα υπολείμματα κυρίως από τις άκρες του ταψιού.
  3. Ρίχνετε σταδιακά το υγρό στο ταψί ανακατεύοντας καλά ώσπου η σάλτσα να πήξει και να γίνει γυαλιστερή. Την αφήνετε να κοχλάσει και δοκιμάζεται για αλατοπίπερο.

Tips: Για σάλτσα ψητού από αρνί ή κυνήγι, μία γεμάτη κουταλιά ζελέ από κόκκινα φραγκοστάφυλα προσδίδει στη σάλτσα ανεπαίσθητη γλυκύτητα. Για το χοιρινό δοκιμάστε ζελέ Μήλου ή μηλίτη αντί για ζωμό. Για να δώσετε αψάδα σε μία πλούσια σε λίπος σάλτσα προσθέστε μία ιδέα χυμό λεμονιού. 1 κουταλάκι μουστάρδα είναι καλή προσθήκη στη σάλτσα ψητού.

Για περισσότερες βασικές συνταγές δείτε εδώ