Οδηγίες

0/0 βήμα(τα)
  1. Ζυγίζουμε το κρέας και υπολογίστε τον χρόνο ψησίματος, 40 λεπτά για κάθε κιλό κρέας.
  2. Το βάζετε σε ταψί με την πλευρά του λίπους προς τα επάνω και το τρίβουμε με αλάτι και σκορδοπίπερο.
  3. Το ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 15 λεπτά και στην συνέχεια χαμηλώνουμε στους 180 βαθμούς και μαγειρεύουμε σύμφωνα με το χρόνο που υπολογίσαμε.
  4. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τον χυλό για τις πουτίγκες αναμειγνύοντας σε μπωλ το αλεύρι μαζί με λίγο αλάτι  και σπάμε τα αυγά στο κέντρο.
  5. Προσθέτουμε το μισό γάλα και σταδιακά χτυπώντας το μείγμα προσθέτουμε και το υπόλοιπο.
  6. Μεταφέρουμε το κρέας σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και το σκεπάζουμε.
  7. Δυναμώνουμε τον φούρνο μας στους 220 βαθμούς να προθερμανθεί.
  8. Ρίχνουμε λίγο λίπος ή λαρδί από το ταψί που ψήσαμε το κρέας στα φορμάκια και τα βάζουμε στο φούρνο να ζεσταθούν.
  9. Ρίχνουμε τον χυλό και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
  10. Για την σάλτσα ζεσταίνουμε τον ζωμό που έχει μείνει στο ταψί με το κρασί ξύνοντας καλά τα υπολείμματα , βάζετε να πάρει μια βράση και τοποθετούμε σε μια κανάτα για σερβίρισμα.

 

Για περισσότερες συνταγές δείτε εδώ!