Οδηγίες
0/0 βήμα(τα)- Ξεπλένουμε τις φακές με κρύο νερό και τις σουρώνουμε καλά.
- Τοποθετούμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το ελαιόλαδο.
- Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρές φέτες ή τα περνάμε απο τον τρίφτη τα καρότα.
- Ρίχνουμε το καρότο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε για 3-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κύμινο, το κόκκινο πιπέρι, τη ρίγανη και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε στην κατσρόλα τις φακές, τον χυμό ντομάτα, τον ζωμό και ανακατεύουμε.
- Κλείνουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για 40-45 λεπτά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
- Στο τέλος, 5-10 λεπτά πριν βγάλουμε τις φακές, ρίχνουμε και το αλάτι (δεν το ρίχνουμε από την αρχή για να μην σκληρύνουν οι φακές μας)
- Σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο στο πιάτο και με φρυγανισμένο ψωμί
Πρόσφατα σχόλια