Οδηγίες

0/0 βήμα(τα)
  1. Ξεπλένουμε τις φακές με κρύο νερό και τις σουρώνουμε καλά.
  2. Τοποθετούμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  3. Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το ελαιόλαδο.
  4. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρές φέτες ή τα περνάμε απο τον τρίφτη τα καρότα.
  5. Ρίχνουμε το καρότο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε για 3-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
  6. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κύμινο, το κόκκινο πιπέρι, τη ρίγανη και ανακατεύουμε καλά.
  7. Ρίχνουμε στην κατσρόλα τις φακές, τον χυμό ντομάτα, τον ζωμό και ανακατεύουμε.
  8. Κλείνουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για 40-45 λεπτά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
  9. Στο τέλος, 5-10 λεπτά πριν βγάλουμε τις φακές, ρίχνουμε και το αλάτι (δεν το ρίχνουμε από την αρχή για να μην σκληρύνουν οι φακές μας)
  10. Σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο στο πιάτο και με φρυγανισμένο ψωμί